Z odlokom določili cene polnjenja na električnih polnilnicah

Uprava Mestne občine Velenje ima na javnih parkirnih mestih v lasti 4 električne polnilnice, na katerih sta bila parkiranje in uporaba elektrike doslej brezplačna. Po novem sta električni polnilnici, ki stojita za občinsko stavbo, namenjeni izključno parkiranju in polnjenju vozil za potrebe občine, električni polnilnici v garažni hiši Mercator pa sta namenjeni parkiranju in polnjenju električnih vozil občanov in drugih obiskovalcev. Plačljivo parkiranje s polnjenjem na polnilnicah tipa AC znaša 0,39 evra na kWh, tipa DC pa 0,49 evra na kWh in velja od 6. aprila 2023 dalje.

Možnost brezplačnega polnjenja na parkiriščih in električnih polnilnih točkah Mestne občine Velenje je neenakopravno vplivala na ponudnike električnih polnilnic in uporabnike, saj se s polnjenjem električnih vozil kot pridobitno dejavnostjo ukvarja vedno več gospodarskih subjektov. Tako je brezplačno polnjenje na parkiriščih in električnih polnilnih točkah občine ustvarjalo nelojalno konkurenco. Prav tako zaradi povišanja stroškov električne energije v preteklem letu in porasta električnih vozil v prometu občini oziroma upravljavcu nastajajo vedno večji stroški. Iz razlogov gospodarnosti in ekonomičnosti smo se odločili, da brezplačno parkiranje in polnjenje električnih vozil ukinemo.

Cenik smo pripravili na osnovi ponudbe polnjenja na tržnih električnih polnilnih točkah v Velenju (polnilne postaje MegaTel, PSC Praprotnik, Petrol in Avtohiša Strašek). Po novem cena parkiranja s polnjenjem na parkirnem mestu polnilnice tip AC do 22 kW znaša 0,39 evra na kWh, pristojbina za enkratno polnjenje znaša 0,50 evra, 0,03 evra na minuto pa znaša dodatek k ceni polnjenja nad 180 minut. Cena parkiranja s polnjenjem na parkirnem mestu polnilnice tip DC do 50 kW znaša 0,49 evra na kWh, pristojbina za enkratno polnjenje znaša 1 evro, 0,03 evra na minuto pa znaša dodatek k ceni polnjenja nad 60 minut.

Z električnimi polnilnicami, ki so v lasti občine, upravlja Komunalno podjetje Velenje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content