Z ministrom Maljevcem namenu predali oskrbovana stanovanja

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac sta danes namenu predala oskrbovana stanovanja na Žarovi cesti v Velenju. Z zaključeno investicijo smo pridobili 12 novih stanovanj za 18 stanovalcev, prilagojenih za starejše občane. Župan je ministru podrobneje predstavil načrtovane stanovanjske gradnje, s katerimi želimo v čim krajšem obdobju pridobiti še več novih stanovanjskih enot, saj so potrebe velike.

Po dogodku ob odprtju novih oskrbovanih stanovanj je sledilo srečanje ministra in župana v Vili Bianci, kjer je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ministru za solidarno prihodnost Simonu Maljevcu podrobneje predstavil stanovanjske izzive v naši občini. Posebej je izpostavil dolgotrajne postopke priprave prostorskih aktov in pridobivanja potrebnih dovoljenj za gradnjo. V Velenju si prizadevamo za dodatne stanovanjske enote, saj želimo, da mladi ostanejo v Velenju, starejšim pa želimo zagotoviti primerne pogoje za bivanje. Naš cilj je, da v naslednjih letih zagotovimo vsaj 200 neprofitnih stanovanj.

Minister Simon Maljevac je povedal, da ima ministrstvo v načrtu spremembo stanovanjske politike, ki bi občinam olajšala dolgoročno planiranje in omogočala ugodnejše financiranje gradenj novih stanovanjskih enot.

Mestna občina Velenje je danes pripravila dogodek ob odprtju novih oskrbovanih stanovanj na Žarovi cesti 12 v Velenju. V novem objektu je 6 stanovanj velikosti 57 m2, ki so primerna za dve osebi, in 6 stanovanj velikosti med 35 m2 in 44 m2, primernih za eno osebo. Skupna vrednost projekta znaša 2.414.915 evrov, projekt sofinancira Evropska unija – NextGenerationEU v višini 947.741 evrov.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content