Z januarjem v Velenju tudi psihološka svetovalnica za mladostnike

V Velenju že od aprila na naslovu Trg mladosti 2 deluje Psihološka svetovalnica Posvet. Svetovalnica je namenjena posameznikom, parom in družinam v duševni stiski. V januarju pa je začela delovati tudi svetovalnica za mladostnike. Psihološko svetovanje je brezplačno. Mladostniki med 14. in 18. letom, ki doživljajo akutno čustveno stisko, se lahko na svetovanje naročijo na številki 031 778 772. Prvo svetovanje bo že 6. februarja, zato vabljeni k prijavi na srečanje. Odprta sta tudi že termina 21. februarja in 6. marca. Mestna občina bo za svetovanja namenjena mladostnikom v letošnjem letu namenila 3.500 evrov.

Projekt brezplačnega psihološkega svetovanja je zasnovan kot javna psihološka svetovalnica za pomoč v trenutkih hude čustvene stiske, ko je stiska še obvladljiva in ne sodi v okvir psihiatrije. Program predstavlja nadgradnjo zdravstvenega varstva in je opredeljen v ukrepih Resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018-2028.

V okviru Centra za psihološko svetovanje Posvet, ki je podružnica društva v javnem interesu na področju varovanja zdravja in humanitarne organizacije na področju zdravstva Slovenskega združenja za preprečevanje samomora, deluje 27 psiholoških svetovalnic.

Psihološka svetovalnica v Velenju je del mreže 26 svetovalnic, ki delujejo v različnih krajih v vseh slovenskih regijah pod okriljem Centra za psihološko svetovanje Posvet, enote Slovenskega združenja za preprečevanje samomora, društva v javnem interesu na področju zdravstva in humanitarne organizacije. Program svetovalnic podpirajo Ministrstvo za zdravje, FIHO fundacija in številne občine, tudi Mestna občina Velenje. Več informacij na: www.posvet.org.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content