Z današnjo javno razpravo zaključujemo aktivnosti na Rudarski cesti

Številne aktivnosti, ki smo jih izvedli v okviru 14-dnevne začasne prometne ureditve na Rudarski cesti, bomo sklenili danes ob 17. uri z zaključno javno razpravo na travniku med Galerijo Velenje in stavbo Upravne enote Velenje (v primeru dežja v sejni dvorani Mestne občine Velenje). V okviru javne razprave bomo poskusili izoblikovati stališče, kakšno Rudarsko cesto si želimo v prihodnosti, zato vabljeni, da se nam pridružite.

Na stojnici smo v prvih desetih dneh začasne prometne ureditve prejeli več kot 400 mnenj o tem, kakšna naj bo Rudarska cesta v prihodnosti. Organizirali smo delavnico s stanovalci, sprehod s šolarji, poslušali smo mlade na Rudarski cesti. Do sedaj smo z anketiranjem zbrali več kot 1.200 odzivov na začasno prometno ureditev. Merili smo promet in analizirali parkiranje v mestnem središču. Kakšna naj bo torej Rudarska v prihodnosti in kaj sledi po začasni prometni ureditvi? Na to vprašanje bomo odgovarjali na današnji javni razpravi, ki jo bo moderiral IPoP – Inštitut za politike prostora.

Včeraj so si Rudarsko cesto in ostalo infrastrukturo trajnostne mobilnosti v Mestni občini Velenje ogledali tudi predstavniki partnerjev projekta, in sicer Life Care4climate – Ministrstvo za infrastrukturo, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Fakulteta za gradbeništvo, promet in arhitekturo Univerze v Mariboru in podjetja ZUM.

Prijazno vabljeni na današnjo javno razpravo, da skupaj začrtamo prihodnost Rudarske ceste.

Projekt začasne ureditve Rudarske ceste pripravljamo Mestna občina Velenje, Festival Velenje, Mladinski center Velenje, lokalna skupina krajinskih arhitektov KA_VE in IPoP − Inštitut za politike prostora. Je del kampanje Odprte ulice in projekta Life LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/0000072), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content