Vlagamo tožbo zaradi nesklenitve pogodbe za nakup kampa

Premogovnik Velenje je minuli mesec ponovno objavil javni razpis za prodajo kampa z javnim zbiranjem ponudb (za precej višjo ceno kot lani jeseni), kljub temu, da je Mestna občina Velenje kot predkupna upravičenka že lani uveljavljala svojo pred-kupno pravico in sprejela ponudbo za nakup kampa po ceni, ki ji je bila ponujena na podlagi lanskega razpisa (650.480 evrov). Ker ni prišlo do sklenitve pogodbe, smo vložili tožbo Mestne občine Velenje proti Premogovniku Velenje. Prav tako smo hkrati s tožbo vložili predlog za izdajo sklepa za začasno odredbo, s katerim se Premogovniku Velenje prepove odtujitev in obremenitev kampa.

Uveljavljanje predkupne pravice in sprejem ponudbe namreč pomeni sklenitev pravnega posla, od katerega ni možno samovoljno odstopiti in objaviti novega razpisa z višjo izhodiščno ceno. Premogovnik Velenje je dolžan podpisati pogodbo za prodajo kampa z Mestno občino Velenje po ponujeni ceni 650.480 evrov.

Če bi Mestna občina Velenje že bila lastnica kampa, bi se lahko prijavila na Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah za pridobitev nepovratnih sredstev v višini največ do 2 milijona evrov.

Kot smo oktobra lani že obveščali, je Mestna občina Velenje lani uveljavljala predkupno pravico za zemljišče in nepremičnine, ki v naravi predstavljajo kamp ob Velenjskem jezeru. Premogovnik Velenje je namreč avgusta lani z vlogo za izdajo potrdila o predkupni pravici občino obvestil, da prodaja omenjene nepremičnine za skupno vrednost 650.480 evrov. Odločitev so potrdili tudi svetnice in svetniki na 20. seji Sveta Mestne občine Velenje 5. oktobra 2021.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content