Veleposlanik Republike Poljske si želi sodelovanja

Mestno občino Velenje je konec tedna obiskal veleposlanik Republike Poljske nj. eksc. Krzysztof Olendzki. Predstavili smo mu naše mesto in izzive, s katerimi se srečujemo v okviru prestrukturiranja. Dogovorili smo se, da bomo vzpostavili sodelovanje med Velenjem in poljskim premogovnim mestom Ząbki. Gosta je sprejela podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević s sodelavci.

Gosta smo sprejeli v Vili Bianci in mu predstavili zgodovino nastanka mesta, uspešno izvedene projekte in načrte za prihodnost. Veleposlanik Republike Poljske nj. eksc. Krzysztof Olendzki je bil navdušen nad predstavitvijo mesta in načrtovanimi projekti v okviru prestrukturiranja, ki sta jih predstavila direktor občinske uprave mag. Iztok Mori in vodja Urada za gospodarski razvoj in prestrukturiranje Karla Sitar. Med drugim sta izpostavila tudi prejem nagrade Zeleni list 2024 in vključitev Velenja v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest, v okviru katere bomo izvajali aktivnosti za doseganje podnebne nevtralnosti do leta 2030.

Veleposlanik je podrobneje predstavil premogovno mesto Ząbki, ki je že pred nekaj leti začelo s postopkom prestrukturiranja. Veliko energije vlagajo v širjenje turistične dejavnosti. S tem namenom tudi vsako leto organizirajo zelo dobro obiskan turistični sejem. Po njegovem mnenju bi izmenjava izkušenj prinesla dobrobit obema mestoma.

V nadaljevanju obiska si je veleposlanik ogledal tudi Muzej Velenje, ki ga je navdušil s svojimi zbirkami.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content