Veleposlanik Kraljevine Nizozemske si želi tesnejšega sodelovanja

Veleposlanik Kraljevine Nizozemske nj. eksc. Johan Verboom se je v okviru obiska Mestne občine Velenje srečal s podžupanjo Aleksandro Vasiljević, direktorico SAŠA inkubatorja Ano Anžej in direktorjem Zavoda Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško Boštjanom Kranjcem. Ogledal si je tudi Galerijo Velenje, mestno središče in Visto. Izrazil je željo po tesnejšem sodelovanju z nizozemskimi podjetji, startupi in drugimi organizacijami.

Veleposlanik Kraljevine Nizozemske nj. eksc. Johan Verboom je izrazil željo, da se bolje seznani z našo regijo, mestom in tudi organizacijami. Ponudil je pomoč pri vzpostavljanju povezav z nizozemskimi podjetji tako v okviru gospodarskega sodelovanja kot tudi partnerstva pri evropskih projektih. Zahvalil se je za izjemen odziv in pomoč, ki sta jo Slovenija in Velenje nudila nizozemskim turistom ob nedavnih poplavah.

Veleposlanika sta v protokolarnem objektu Vila Bianca sprejela podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in vodja Urada za družbene dejavnosti Marko Pritržnik. Predstavila sta zgodovino razvoja mesta, izzive, s katerimi se srečujemo, in načrte za prihodnost. Izpostavili smo prejem nagrade Zeleni list 2024 in vključitev Velenja v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest, v okviru katere bomo izvajali aktivnosti za doseganje podnebne nevtralnosti do leta 2030.

Veleposlanik je bil navdušen nad delom in predstavljenimi projekti zavoda KSSENA in SAŠA inkubatorja. Slednji je tudi vzpostavil kontakt z nizozemskim startup okoljem.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content