Velenju priznanje za večletno spodbujanje prostovoljstva

Mestna občina Velenje je danes v okviru 23. Nacionalnega tedna prostovoljstva na slavnostni podelitvi ponovno prejela naziv prostovoljstvu prijazna občina. Velenje pa je prejelo tudi posebno priznanje za večletno spodbujanje prostovoljstva, neomajno podporo delovanju prostovoljskih organizacij in izjemen posluh za pomen solidarnosti v skupnosti. Priznanje je s ponosom prevzela podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević.

23. Nacionalni teden prostovoljstva je namenjen praznovanju in zahvali prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo udejstvovanje in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti. Mestna občina Velenje je prejela naziv za vsestransko spodbujanje prostovoljstva in kontinuirano podporo prostovoljskim organizacijam in razvoju prostovoljstva mladih, zaposlovanje mentorjev prostovoljcev, za projekte, kot sta Donirana hrana in Javna kuhinja, ki socialno ogroženim lajšata stiske, za brezplačne prevoze starejših in gibalno oviranih ter promocijo prostovoljstva med občani, izvedbo večje čistilne akcije in tradicionalne prireditve s podelitvijo nazivov naj prostovoljec in naj prostovoljska organizacija.

Prav tako je komisija podelila posebna priznanja sedmim občinam za večletno spodbujanje prostovoljstva, neomajno podporo delovanju prostovoljskih organizacij in izjemen posluh za pomen solidarnosti v skupnosti. Priznanja so poleg Mestne občine Velenje prejele Mestna občina Kranj, Občina Črna na Koroškem, Občina Kočevje, Občina Medvode, Občina Postojna in Občina Žalec.

Na prireditvi ob dnevu prostovoljstva, ki ga vsako leto organizira Slovenska filantropija, so podelili tudi nazive naj mentorjem prostovoljcev, šolam in dijaškim domovom, ki spodbujajo prostovoljstvo učencev, zaposlenim v javni upravi, ki so se posebej izkazali kot prostovoljci.

Mestna občina Velenje je leta 2014 prvič prejela naziv prostovoljstvu prijazna občina in ta naziv vsako leto s številnimi aktivnostmi vnovič potrjujemo in obnavljamo.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content