Velenju priznanje za aktivno sodelovanje pri ETM 2021

Mestna občina Velenje je tudi letos prejela priznanje Ministrstva RS za infrastrukturo za aktivno sodelovanje pri projektu Evropski teden mobilnosti 2021. Pri projektu smo letos sodelovali že 16. Zavedamo se, kako pomembna je trajnostna mobilnost in tudi sami s številnimi aktivnostmi spodbujamo spreminjanje potovalnih navad pri naših občankah in občanih. Predvsem si želimo, da bi jih čim več, za premagovanje razdalj v mestu, izbralo kolo, brezplačni mestni avtobus Lokalc ali hojo. S sodelovanjem pri Evropskem tednu mobilnosti (ETM) bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Tudi letos smo v okviru projekta izvedli številne aktivnosti, 22. septembra smo zaprli Rudarsko cesto in na njej so ta dan potekale številne druge dejavnosti za šolarje in druge mimoidoče: igranje nogometa, badmintona, predstavitve Centra ponovne uporabe, Centra za krepitev zdravja, Kamerata, Šole za storitvene dejavnosti, izposoja koles, registracija v Bicy sistem, ogled Lokalca, na voljo je bil spretnostni poligon za vožnjo s kolesom, simulator vožnje, nastopili so učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, obiskovalci so lahko telovadili z društvom Šola zdravja, ustvarjali v likovnih delavnicah in si ogledali zanimiv plesni program plesnih skupin Flame & Co, Capoeira tribo unida, M-dance, Plesni studia N, Srbsko društvo dr. Mladen Stojanović, Društvo kreativnih idej Magnolija in Plesna šola SPIN ter počeli še marsikaj drugega.

V okviru ETM smo pripravili tudi dve delavnici za starejše z naslovom Zanimive in varne poti našega mesta. Odločili smo se, da prisluhnemo starejšim občanom in v mestu postavimo štiri dodatne klopi ter tako pri starejših občanih spodbudimo pogostejše pešačenje in s tem kakovostnejše preživljanje prostega časa. Na predlog starejših smo tako pred kratkim v Velenju postavili tri klopi na zelenih površinah ob Tomšičevi cesti, eno klop pa v bližini trgovine Mercator Tržnica.

Vse petke v septembru (razen enega, ko smo zaradi dežja zajtrk odpovedali) smo na Vodnikovi cesti ob mostu pri Osnovni šoli Gustava Šiliha med 6. in 8. uro delili brezplačni kolesarski zajtrk za vsakega kolesarja, ki je pripeljal mimo na svoji poti do službe, šole. Izvedli smo tri kolesarske zajtrke in razdelili 196 pekovskih izdelkov.

Izvedli smo tudi Tek očkov, vodeno kolesarsko turo po Velenju in akcijo Velenje na koleščkih

Aktivnosti smo izvedli v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so bile sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe.

#trajnostnamobilnost #evropskitedenmobilnosti #samo1planet #care4climate #sptm

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content