Velenjski devetošolci so se udeležili preventivne akcije Vozim, vendar ne hodim

250 devetošolcev vseh velenjskih osnovnih šol se je danes udeležilo preventivne akcije Vozim, vendar ne hodim, ki jo izvaja ambasador Zavoda VOZIM Janez Hudej, poškodovanec v prometni nesreči, ki je zaradi posledic nesreče na invalidskem vozičku.

Skozi predavateljevo zgodbo, ki zajema njegovo življenje pred prometno nesrečo in po njej, so devetošolci dobili neposreden vpogled v vzroke za nastanek prometnih nesreč, možne hude telesne poškodbe ter pomembnost upoštevanja cestnoprometnih predpisov. Predavatelj je predstavil tudi fizične in psihične posledice prometne nesreče ter spremembe, ki so jih vnesle v vsakdanje življenje in odnose. Udeležence akcije spodbuja k aktivnemu vključevanju, kar omogoča izmenjavo mnenj, izkušenj in stališč o pomenu prometne varnosti.

Cilj tovrstnih akcij je ozaveščanje o realnosti posledic hudih prometnih nesreč, predstavitev najpogostejših vzrokov za nastanek prometnih nesreč (hitrost, alkohol), poudarjanje pomena prometne varnosti, spodbujanje k odgovornemu in premišljenemu ravnanju v prometu, predstavitev pomena celostne rehabilitacije, fizičnega in psihičnega napredka ter samostojnosti invalidnih oseb.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content