Velenjska plaža že četrtič zapored najboljše naravno kopališče 2021

Včeraj opoldne so razglasili najboljša kopališča v Sloveniji in podelili priznanja finalistom akcije Slovenia´s Hidden Gems. Podžupanja Aleksandra Vasiljević je v imenu župana Petra Dermola prevzela priznanje, in sicer je Velenjska plaža v kategoriji naj naravnih kopališč po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev osvojila 1. mesto.

Podžupanja Aleksandra Vasiljević je povedala, da smo prejetega naziva izjemno veseli, saj smo ponosni, da plaža privablja turiste od blizu in daleč. Ob enem pa takšna priznanja upravičujejo vsa naša prizadevanja in vlaganja v razvoj turizma ob šaleških jezerih. Še naprej se bomo trudili in vlagali vse naše napore za nadaljnji razvoj te destinacije. Velenjska plaža je bila razglašena za naj naravno kopališče tudi v letih 2018, 2019 in 2020. Na ponovno prvo mesto smo izjemno ponosni.

Mestna občina Velenje je leta 2013 pričela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru, ki v času kopalne sezone privabi več kot 100 tisoč obiskovalcev. Tako kot vsako leto smo tudi letos nudili brezplačno in varno kopanje, brezplačno uporabo WIBIT parka, brezplačno izposojo ležalnikov in senčnikov, pestro gostinsko ponudbo in druge aktivnosti. Redno izvajamo tudi monitoring jezerske vode, ki ustreza merilom za kopanje in rezultate objavljamo na spletni strani in na Velenjski plaži. Novost letošnjega leta je bazen za varno čofotanje najmlajših, ležalnik za premikanje po terenu in varno kopanje za gibalno ovirane in nove preoblačilnice.

V času kopalne sezone vsak dan zagotavljamo prisotnost reševalcev iz vode in rediteljev, ki skrbijo za red in varnost na plaži ter parkirišču. Letos smo v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline in drugimi pripravili večje dogodke, kot so Pljusk v Velenjsko jezero, otvoritev sezone s Kresno nočjo in prireditev Adijo, poletje! ob zaključku kopalne sezone. Upravitelj Velenjske plaže je Zavod za turizem Šaleške doline.

Ekipa radijske oddaje Naj kopališče v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija je že 31. leto zapored preverjala, kako je poskrbljeno za dobro počutje in zabavo kopalcev. Osrednji nosilci projekta so radijski programi Radia Slovenija – Radio Si, Radio Maribor in Radio Koper. Oddaje pa je moč slišati tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content