Velenje vnovič zmagovalec spletnega glasovanja

Turistična zveza Slovenije je v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022 včeraj zaključila spletno glasovanje in objavila zmagovalce v posameznih kategorijah. Velenje je zmagovalec v kategoriji večjih mest (drugo mesto Celje, tretje Kranj). Mladinski hotel Velenje je osvojil 2. mesto v kategoriji mladinskih prenočišč, domačija Lamperček pa 3. mesto v kategoriji izletniških točk.

Letošnje 31. tekmovanje poteka pod sloganom Kjer je zdravje doma, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da v Sloveniji velik pomen posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo. Slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem. Takrat bodo podelili tudi glavna priznanja mestom in turističnim biserom po strokovni oceni ocenjevalne komisije, ki je kraje obiskala poleti. Velenje so obiskali sredi julija, o čemer smo tudi obveščali.

Velenje je doslej v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna že devetkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020) prejelo prvo nagrado za urejenost; v letih 2011, 2013, 2014, 2018 in 2021 smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa v letih 2012 in 2017. Velenje je v spletnem glasovanju v kategoriji večjih mest zmagalo že lani in prejelo posebno priznanje »ljubljenec ljudskih src«.

Prejete nagrade in nazivi so dodatna spodbuda, da tudi v prihodnje posebno skrb namenjamo urejenemu in čistemu okolju. Rezultate po kategorijah si lahko ogledate na spletni strani www.turisticna-zveza.si.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content