Velenje v znamenju tradicionalnega književnega srečanja

Velenje med 11. in 13. junijem 2024 gosti 23. Lirikonfest, tridnevno književno srečanje, ki prinaša večere poezije, literarnega potopisa in glasbe. Festival bo postregel z izbranimi pesniškimi branji, literarnimi potopisi in kantavtorsko glasbo. Vse to bodo predstavili priznani slovenski in tuji književniki, prevajalci, mednarodno uveljavljeni predstavniki novejše poezije, književnosti in jezika ter kantavtorji.

Osrednji dogodek srečanja bo Akademija Poetična Slovenija 2024, ki bo potekala v četrtek, 13. junija, ob 19. uri v Vili Bianci. Na tem slavnostnem dogodku bodo podelili prestižne književne nagrade.

Tradicionalna prireditev 23. Lirikonfest Velenje je književno srečanje, ki bo letos gostil enaindvajset festivalno izbranih slovenskih in tujih književnikov, prevajalce, predstavnike mednarodne novejše poezije, slovenske književnosti in jezika ter kantavtorje, ki bodo festival obogatili z izbranimi pesniškimi branji, literarnim potopisom, refleksijami in glasbo.

Na Lirikonfestovi Akademiji Poetična Slovenija 2024 bodo v četrtek, 13. junija, ob 19. uri v Vili Bianci slavnostno podelili vseslovenske festivalne književne nagrade. Velenjica – čaša nesmrtnosti 2024 za vrhunski desetletni slovenski pesniški opus za odrasle v 21. stoletju. Mednarodna Pretnarjeva nagrada 2024 za ambasadorja poezije, slovenske književnosti in jezika. Potopisna nagrada Krilata želva 2024 za najboljši slovenski literarni potopis preteklega leta. Prevajalska plaketa Lirikonov zlát 2024 za vrhunske prevode iz novejše evropske poezije za odrasle v slovenščino.

Letošnjim lavreatom bodo v Gaju poezije Velenje posvetili novo zasajena drevesa, kar je še posebej simbolično v letu, ko Velenje nosi naziv Evropski zeleni list.

Vabimo vas, da se nam pridružite in doživite unikatno festivalsko vzdušje v Velenju. Več informacij najdete na uradni spletni strani www.lirikonfest-velenje.si.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content