Velenje s prenovljenim spletnim mestom v novo obdobje

Prenovljena spletna stran Mestne občine Velenje www.velenje.si predstavlja središče informacij za občane, investitorje, gospodarstvenike, druge (strokovne) javnosti in omogoča uporabniku prijazno prikazovanje javnih občinskih podatkov. Velenje, kot sodobna in napredna občina, ki ima sprejeto Strategijo digitalnega razvoja pametnega mesta in skupnosti Mestne občine Velenje za obdobje 2022–2030, želi z novim spletnim mestom zagotoviti učinkovit e-servis. Hiter dostop do informacij, intuitivno in uporabniku prijazno spletno mesto ter sodobna oblikovna zasnova so bili osnovni cilji prenove obstoječega spletnega mesta. Na enem mestu smo tako zbrali vizijo in načrte prestrukturiranja mesta, razvojnih priložnosti in strateških projektov z različnih področij, ključnih za uspešno preoblikovanje Velenja kot mesta pionirskih projektov, mesta napredka. 

Osnovno poslanstvo prenovljenega spletnega mesta www.velenje.si je ponuditi tako občanom, obiskovalcem kot potencialnim investitorjem čim lažji dostop do vsebin in dela uprave, javnih zavodov in podjetij. Strukturo smo namreč poenostavili tako, da smo zmanjšali število nivojev in z urejanjem vsebine zmanjšali število klikov, ki so potrebni, da uporabnik pride do želene informacije oz. vsebine. Osnovni izhodišči prenove sta bili preglednost navigacije in preprostost orientacije po samem spletnem mestu. Spremembe v strukturi in videzu novega spletnega mesta so plod strateške analize najbolj iskanih in zaželenih vsebin, s čimer občanom omogočamo hitrejšo in enostavnejšo pot do informacij, ki jih potrebujejo, s poudarki na vsebinah, ki jih želimo v fazi procesa prestrukturiranja in zelenega prehoda še posebej izpostaviti. Prav tako nova postavitev strani omogoča več interaktivnosti, več digitaliziranih vsebin, ki občanom prihranijo energijo in čas.

Prenovljeno spletno mesto Mestne občine Velenje ni le stičišče vseh informacij za občane, temveč predstavlja Velenje kot perspektivno življenjsko okolje za bodoče Velenjčane. Vsebine, ki slikajo Velenje kot mesto s srcem, vabijo vse generacije, še posebej mlade, da ustvarijo svoje življenje v Velenju.

Oblikovno zasnovo in izvedbo je pripravilo podjetje AV studio, ki je bilo na podlagi najugodnejše ponudbe izbrano za izvajalca prenove spletnega mesta. Vsebine pripravlja uredništvo spletne strani Mestne občine Velenje, ki bo skrbelo za ažurnost podatkov.

V prihodnjih mesecih bomo utrip na prenovljenem spletnem mestu intenzivno spremljali in ga na podlagi izkušenj uporabnic in uporabnikov sproti še izboljševali. Vabljeni, da nas spremljate.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content