Velenje prejelo znak Slovenia Green Destination GOLD

Slovenska turistična organizacija nam je za prizadevanja pri razvoju turizma podelila znak Slovenia Green Destination GOLD, ki je veljaven za triletno obdobje, in sicer do 28. februarja 2026. K zlatem znaku je pomembno pripomogel pridobljen naziv Mladinskega hotela Velenje z znakom Slovenia Green Accommodation. Pohvalili so tudi naša prizadevanja na področju izobraževanja turističnih ponudnikov. Kot zelo pozitiven premik je bila prepoznana vključitev Velenja v misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030 ter zasledovanje strategije podnebne nevtralnosti.

Destinacija Velenje, ki je do sedaj nosila znak Slovenia Green Destination SILVER, je k ponovni presoji v Zeleni shemi slovenskega turizma pristopila po novem standardu Slovenia Green, ki od destinacij zahteva še več angažmaja na področju trajnosti, kot ga je prejšnja verzija. Destinacija Velenje je ob tokratni presoji dosegla boljšo barvo znaka, saj smo v vmesnem času pridobili nastanitev s certifikatom Slovenia Green Accommodation (Mladinski center Velenje), kar je eden izmed pogojev za zlato barvo znaka Slovenia Green Destination.

Najvišjo oceno je destinacija dosegla na področju kulture in tradicije. Z visoko oceno smo bili nagrajeni za poslovanje turističnih podjetij in komunikacijo. Ta je rezultat izobraževanj s področja trajnosti, namenjenih turističnemu sektorju, in promociji trajnosti.

Ponosni smo, da so naša prizadevanjih za spodbujanje in izvajanje trajnostnega turizma prepoznali tudi na nacionalnemu nivoju. To je dodatna spodbuda k nadaljnjemu razvoju turistične dejavnosti v naši občini in regiji.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content