Velenje nagrajeno v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna

Včeraj je v Laškem v okviru Dnevov slovenskega turizma potekala razglasitev zmagovalcev natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga že 31. leto izvaja Turistična zveza Slovenije in poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Velenje, ki je bilo med nominiranci prestižnega priznanja v kategoriji velikih mest, je strokovna komisija uvrstila na 3. mesto (Koper, Celje). Velenje pa je prejelo tudi priznanje kot zmagovalec spletnega glasovanja v kategoriji velikih mest in posebno priznanje »ljubljenec ljudskih src«.

Preko spletnega glasovanja je Mladinski hotel Velenje osvojil 2. mesto v kategoriji Mladinska prenočišča, domačija Lamperček pa 3. mesto v kategoriji Izletniške točke. Breda Kolar, predsednica Turističnega društva Šalek, je prejela posebno priznanje za najbolj prizadevno prostovoljko. Priznanja Turistične zveze Slovenije pa so prejeli tudi prostovoljci iz turističnih društev pod okriljem Turistične zveze Velenje – Turistično društvo Šentilj, Društvo Revivas in Turistično društvo Vinska Gora.

Priznanja Mestne občine Velenje sta prevzeli vodja Urada za premoženje in investicije Alenka Rednjak in direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec.

Letošnje 31. tekmovanje je potekalo pod sloganom Kjer je zdravje doma, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da v Sloveniji velik pomen posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.

Velenje je doslej v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna že devetkrat prejelo prvo nagrado za urejenost; petkrat smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa dvakrat. Prejete nagrade in nazivi so dodatna spodbuda, da tudi v prihodnje posebno skrb namenjamo urejenemu in čistemu okolju.

Prijazen pozdrav!
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content