Velenje med top 100 EU podnebno nevtralnih in pametnih mest

Mestna občina Velenje je bila v okviru projekta Misija EU izbrana za podnebno nevtralna in pametna mesta. Poleg mestnih občin Ljubljana in Kranj se je Velenje uvrstilo med 100 evropskih mest, ki bodo delovala kot eksperimentalna, inovacijska središča ter omogočila, da bodo do leta 2050 postala podnebno nevtralna vsa mesta v EU.

Velenje se nahaja v fazi prestrukturiranja iz premogovne regije in tudi na podlagi te uvrstitve si obetamo večje možnosti za kandidiranje na EU razpisih za nepovratna sredstva za financiranje naših razvojnih projektov. Prizadevamo si, da bomo lahko kmalu mladim ponudili številna delovna mesta, prijazno in spodbudno okolje za rast poslovne poti in kvaliteten življenjski standard, saj je prihodnost Velenja zelena.

Evropska komisija je včeraj objavila 100 mest EU, ki bodo do leta 2030 sodelovala v misiji EU za 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest iz vseh 27 držav članic. Iz Slovenije so na seznamu Mestna občina Kranj, Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Velenje.

Za izbrana mesta bodo do leta 2027 izvajali prilagojeno svetovanje in pomoč pri platformi, iskali dodatne možnosti za financiranje projektih rešitev, raziskav in inovacij mestom, ki se pridružijo pilotnim projektom, nudili podporo pri usklajevanju, mreženju, učenju in izmenjavi izkušenj. Izbrana mesta bodo pridobila višjo prepoznavnost in bodo bolj privlačna za investitorje.

Več: http://pmis.ijs.si/sl/misija-za-podnebno-nevtralna-in-pametna-mesta/

Brošura Spoznajte mesta: EU_HE_Missions_Cities_RevealOfCities_Factsheet_v8.indd (europa.eu)

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content