Velenje izbrano za sodelovanje pri pripravi lokalnega načrta hodljivosti

Mestna občina Velenje je bila v sklopu programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, s katerim spodbujamo aktivno mobilnost in ustvarjanje zdravega bivalnega okolja, izbrana za sodelovanje pri pripravi lokalnega načrta hodljivosti. V Mestni občini Velenje se zavedamo, da je potrebno pri naših občanih spodbujati hojo in druge oblike trajnostne mobilnosti. V preteklih letih smo vzpostavili mestni javni potniški promet Lokalc, prevoz na klic Kamerat, uredili kolesarsko omrežje, zdaj se bomo usmerili v dobre pogoje za pešačenje. Aktivna mobilnost je ključ tako do dobrega zdravstvenega stanja prebivalcev kot tudi do zmanjšanja izpustov iz prometa ter krajšanja prometnih zastojev.

Na tretji poziv Načrtujmo skupaj zdravo mesto! programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, s katerim spodbujamo aktivno mobilnost in ustvarjanje zdravega bivalnega okolja, se je odzvalo pet občin, ki so si zaželele s sodelovanjem pri pripravi lokalnega načrta hodljivosti izboljšati pogoje za hojo. Med njimi je bila najbolj prepričljiva in zato za sodelovanje izbrana Mestna občina Velenje.

Mestna občina Velenje je s svojo prijavo pokazala na zelo dobro poznavanje lokalnega načrta hodljivosti kot orodja za zagon sprememb na področju zagotavljanja hoji prijaznega okolja ter tudi na dobro razumevanje vloge povezovanja lokalnih akterjev za ustvarjanje zdravega bivalnega okolja ter uresničevanje ciljev na področju trajnostne mobilnosti in javnega zdravja. Občina se zelo dobro zaveda, da je hoja v Velenju zelo zapostavljena, da zaostaja na področju aktivne mobilnost otrok in želi tudi v luči staranja svojih prebivalcev s sodelovanjem v programu in pripravo lokalnega načrta hodljivosti to spremeniti. Pri tem je občina napovedala daleč najmočnejšo komunikacijsko podporo in delo z utečeno interdisciplinarno lokalno delovno skupino. Nadaljevali bomo s kampanjo Moje mesto! Moja izbira!

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content