Velenje bogatejše za prenovljeno športno igrišče

Danes dopoldan je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj z učenci predal namenu prenovljeno športno igrišče med osnovnima šolama Mihe Pintarja Toleda in Centrom za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU). Župan je na odprtju poudaril, da igrišče kot nova pridobitev v Velenju, predstavlja družabni prostor, ki bo namenjen tako športnim kot tudi kulturnim in drugim prostočasnim dejavnostim. Vsem šolarjem je zaželel obilo športnih užitkov, zabitih golov, metov na koš in še več pretečenih metrov.
Posodobljeno športno igrišče sestavljata dve športni igrišči v skupni velikosti 2.616 m². Na voljo je tudi steza za skok v daljino, prostor za met krogle, prostor z igrali za osebe s posebnimi potrebami in tekaška steza s tartanom v dolžini 200 metrov, ki obkroža komplet igrišč. Celoten kompleks je ograjen z zaščitno ograjo, za goli so lovilne mreže.
V Mestni občini Velenje so ob vseh sedmih osnovnih šolah na voljo športna igrišča, ki so dopoldan rezervirana za šolske športne aktivnosti, popoldan pa so na voljo za rekreativne dejavnosti vseh občank in občanov. Igrišča so odprta vse dni v tednu, tudi v času počitnic in praznikov, zaklenejo pa se ob mraku. Rezervacije terminov koriščenja športnih površin ob šolah niso možne.
Ob novem igrišču verjamemo, da se bomo lahko kmalu veseli tudi začetka gradnje prizidka CVIU Velenje, saj smo bili uspešni s prijavo na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije. Ministrstvo nas je žal tudi neprijetno presenetilo, saj so nas obvestili, da bodo sredstva za te izbrane projekte na voljo šele v letih 2023 (do ½ sredstev) in 2024 (druga polovica). V Mestni občini Velenje zato iščemo možnosti, da bi k prepotrebni izgradnji prizidka pristopili že prej. Želimo si, da bi že konec drugega leta lahko začeli s postopki za začetek gradnje.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content