Velenje bo kmalu praznično okrašeno

V četrtek, 17. novembra, ob 9. uri bomo na Titovem trgu postavili več kot 15 metrov visoko jelko, ki jo je mestu podaril občan Jože Činžar s Splitske ulice na Gorici. Novoletna jelka bo v soju prazničnih luči zasijala v četrtek, 1. decembra, ob 18. uri s koncertom Ines Erbus in Davida Amara.

Praznični projekt Čarobni december 2022 bo v Velenju potekal ves mesec december. Naj izpostavimo le nekaj večjih dogodkov. 5. decembra prirejamo v Starem Velenju prihod Miklavža, 8. decembra pa na Titovem trgu prihod dedka Mraza. 17. decembra bo v mestnem središču Praznični sejem drobnih daril in dobrot, manjši praznični sejem bo že 3. decembra na Velenjskem gradu, mini šolski bazar pa 20. decembra na Titovem trgu. 19. decembra bomo na Titovem trgu odprli sklop prazničnih dogodkov Čarobna promenada, ki bo trajal vse do 30. decembra, z vmesno prekinitvijo med 23. in 26. decembrom. V sklopu Čarobne promenade se bodo na trgu zvrstili koncerti (med drugimi bodo nastopili The Moonlighting Orchestra, Bilbi, Slavko Ivančič, Pop Delux band, Smooth band, LPS …), predstavitve osnovnih šol, animacije za otroke, poskrbljeno bo tudi za gostinsko ponudbo in praznična presenečenja.

Bogat bo tudi decembrski praznični program v dvoranah in notranjih prizoriščih. Prve tri decembrske sobote bodo v Domu kulture Velenje pripravili Čarobne sobotnice s predstavami za najmlajše, ob nedeljah pa bodo na gradu brali pravljice. Galerija Velenje, Knjižnica Velenje, Muzej Velenje, MZPM Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in drugi bodo v decembru priredili več prazničnih ustvarjalnih delavnic. Pester program z več kot 20 dogodki z obdarovanjem in obiskom dedka Mraza v Šaleški dolini že tradicionalno prireja MZPM Velenje. Bogat glasbeni program pripravlja tudi Glasbena šola Velenje, ki bo v decembru povabila na več prazničnih koncertov. Kar nekaj decembrskih koncertov se bo zvrstilo tudi v Mladinskem centru Velenje, sicer pa bo ves mesec zanimiv kulturno-umetniški program tudi na odru Doma kulture Velenje. V Muzeju Velenje bodo tudi letos odprli razstavo jaslic, in sicer 3. decembra.

V Rdeči dvorani v Velenju bodo decembra trije večji koncerti, ki jih pripravljajo zasebniki: 2. 12. bo koncert Tragom Olivera, 23. 12. bo nastopila zasedba Šank Rock z gosti, 25. decembra pa Luka Basi z gosti.

Letos bo po dveh letih prekinitve tudi v Velenju ponovno potekalo silvestrovanje na prostem, in sicer na Titovem trgu. Ob 18. uri bomo priredili otroško silvestrovanje, ob 22. uri pa bo zabava z zasedbo Rok ‘n’ band.

Praznični projekt Čarobni december 2022 vodi Festival Velenje, pri izvedbi pa sodelujejo še Mladinski center Velenje, ŠRZ Rdeča dvorana, Zavod za turizem Šaleške doline ter drugi velenjski javni zavodi in organizacije. O dogodkih bomo podrobneje še obveščali.

Novoletno smreko bomo postavili s pomočjo krajanov Cirkovc in Šentilja ter mehanizacijo Glušič dvigala, prevozi in storitve.

Prijazen pozdrav!
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content