Velenje bo junija gostilo prvo državno prvenstvo v robotiki

V ponedeljek, 25. aprila, ob 10. uri bomo v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (Titov trg 1, 2. nadstropje) pripravili novinarsko konferenco, na kateri vam bomo predstavili prvo državno prvenstvo v robotiki, ki bo potekalo v petek, 3. junija, v Velenju. Gre za edino licenčno tekmovanje za WRO 2022 (World Robot Olympiad™ oz. Svetovna olimpijada robotov) v Sloveniji, ki ga pripravlja ekipa Vzorčnega mesta v soorganizaciji Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje in Mestne občine Velenje. Tema letošnjega prvenstva je Moj robot – moj prijatelj, prijave ekip zbirajo do 3. maja.

Novinarske konference se bodo udeležili župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje Brigita Kropušek Ranzinger in projektni vodja Vzorčnega mesta Velenje ter soorganizator WRO Slovenia Erik Kapfer.

Za državno prvenstvo v Velenju se lahko ekipe do 3. maja prijavijo na spletni strani http://wro.si, kjer so tudi vse informacije o tekmovanju (starostne skupine, pravila), možno je prenesti tudi tekmovalne podlage. Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah, zmagovalci pa se bodo pomerili na Svetovni robotski olimpijadi (https://wro-association.org), ki bo od 17. do 19. novembra potekala v Dortmundu v Nemčiji. Velenje se je na takšno tekmovanje pripravljalo že spomladi 2020, vendar izvedba zaradi epidemioloških razmer ni bila možna.

Predstavniki medijev, vljudno vabljeni na novinarsko konferenco!

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content