Velenjčani uspešni na festivalu evropske mladine

Minuli teden se je v Mariboru odvil Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) 2023. Slovenske barve so zastopali tudi velenjski športniki, in sicer plavalka Najya Hana Jukić, atletinji Ina Miklavžin in Eva Sevčnikar, rokometašica Lana Puncer in rokometaša Vanja Dragić in Žan Pajk. V košarki 3×3 je slovenske barve zastopal Velenjčan Filip Razdevšek.

Rokometaši Slovenije so v finalu izgubili proti ekipi Nemčije in osvojili odlično 2. mesto. Vanja Dragić in Žan Pajk sta z reprezentanco mlajših kadetov premagala tudi ekipi iz Nemčije in Norveške.

Nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru sta odlično zaključili tudi atletinji. V teku na 400 metrov je Ina Miklavžin s časom 57,17 sekunde osvojila skupno 14. mesto, Eva Sevčnikar pa je s skokom v višino 165 centimetrov za las zgrešila finale in zaključila na prav tako odličnem 13. mestu.

Najya Hana Jukić je v plavanju na 50 metrov prosto osvojila odlično 7. mesto.

Olimpijski festival evropske mladine je z več kot 30-letno tradicijo največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom. Festival, ki se odvija vsaki dve leti, poteka pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev in športnikom omogoča prvo srečanje z olimpizmom ter nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger. Letos je na OFEM Maribor 2023 sodelovalo 48 držav evropskega kontinenta.

Vsem športnikom in športnicam iskreno čestitamo za odlične rezultate!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content