Več kot 4 milijone namenjamo za letni program športa

Velenje je tudi mesto športa. Številna zveneča imena športnic in športnikov živi ali trenira prav pri nas. Kako zelo pomembno je, da imajo športniki dobre pogoje za treniranje in vadbo se zavedamo, zato vsako leto znatna sredstva namenjamo za investicije, obnovo, vzdrževanje in obratovanje športne infrastrukture, sofinanciranje športnih programov in področij, za delovanje Športno rekreacijskega zavoda (ŠRZ) Rdeča dvorana ter nagrade za izjemne športne dosežke. Na seji Sveta Mestne občine Velenje je bil danes predstavljen letni program športa v Mestni občini Velenje za leto 2022, za katerega bomo namenili 4.265.509 evrov. Naslednje leto bo tudi najpomembnejša investicija prav s področja športa in je zajeta v letnem programu, in sicer bomo dobili nov urbani park, ki bo zajemal 2 tisoč kvadratnih metrov velik skejt park, dve igrišči za ulično košarko in 1.300 kvadratnih metrov veliko balvansko dvorano. Vrednost investicije je ocenjena na 1.455.000 evrov.

Mestna občina Velenje bo v naslednjem letu za tekoče transferje neprofitnim organizacijam in ustanovam preko razpisov namenila 539.500 evrov, za sofinanciranje športnih programov in področij 247 tisoč evrov, za investicije, obnovo, obratovanje in vzdrževanje športne infrastrukture 2.300.409 evrov, za delovanje ŠRZ Rdeča dvorana 1.173.600 evrov, nagrade za športne dosežke 5 tisoč evrov. Skupaj bomo za letni program športa v 2022 namenili tako 4.265.509 evrov.

Pri projektiranju Urbanega parka smo sodelovali tudi z društvom Urbanih športov DUŠA in v sodelovanju s projektantom Velenjčanom Rokom Polesom v urbani park umestili skejt objekte, ki so po njihovem najprimernejši. Projekt je v zaključni fazi projektiranja. Pri pripravi dokumentov za Urbani park – balvanskih vsebin, je sodeloval tudi Gorazd Hren, selektor plezalne reprezentance Republike Slovenije.

Gradnja bo potekala v dveh fazah. Prva je torej izgradnja urbanega parka. V sklopu balvanske dvorane zgrajen dvoetažni objekt, ki bo del dvorane. V prvem nadstropju bodo sanitarije, avla za potrebe balvanske dvorane in kavarna. V drugem nadstropju pa bodo mala plezalnica (velika sto kvadratnih metrov), odprt in zaprt ogrevalni prostor za plezalce ter garderobe. V naslednjih letih pa bomo s pomočjo EU sredstev opremili dvorano s plezalno opremo.

Pošiljamo prikaz, kako bo urbani park izgledal.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content