Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami bomo še okrepili

Poletne ujme so ponovno dokazale, da imamo v Mestni občini Velenje dobro organiziran sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Organizacije, vključene v sistem zaščite in reševanja, so odlično opravile težke in dolgotrajne naloge. Žrtev nismo imeli, v najkrajšem možnem času smo zagotovili prevoznost cest in dostopnost do stanovanjskih objektov.

 

Svetniki so sprejeli Odlok o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami v Mestni občini Velenje. V njem so upoštevane zakonodajne spremembe in spremembe na lokalnem nivoju, predvsem ustanovitev javnega gasilskega zavoda in nova kategorizacija gasilskih enot.

Z odlokom se ureja organiziranje in delovanje varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami na območju občine. Cilj varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je zmanjšanje števila nesreč ter preprečitev oziroma zmanjšanje žrtev in drugih posledic nesreč ter reševanje in pomoč ob nesrečah.

Odlok je krovni dokument, ki vsebuje vse komponente zaščite in reševanja, ki so natančneje opredeljene in dodelane v drugih aktih in načrtih. Zadnja leta je prišlo do večjih sprememb na področju zaščite in reševanja, ustanovili smo javni gasilski zavod, zaradi česar so potrebne prilagoditve in sprejetje prenovljenega dokumenta.

Gasilci so v letu 2022 opravili 504 intervencije, letos pa jih bilo že več kot 1.300. Zadnja neurja prav gotovo predstavljajo tudi posebne izzive za sile zaščite in reševanja, ki se z dobro organizacijo odlično soočajo tudi z nepredvidljivimi razmerami.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content