Vandalizem na kolesih Bicy obsojamo

V sredo, 6. aprila, smo odprli letošnjo sezono za izposojo koles iz sistema Bicy. Že prvi dan so se začela dejanja vandalizma na posameznih Bicy postajah: na Gorici, pri Mladinskem hotelu Velenje in na Selu, kjer so neznanci želeli na silo odtrgati kolesa iz sistema, nekaterim je to tudi uspelo. Naslednje dni pa smo podobna nesprejemljiva dejanja zaznali še na drugih lokacijah. Varnostne kamere so vsa ta dejanja posnele, proti vsem storilcem smo podali kazenske ovadbe na Policijsko postajo Velenje. V Mestni občini Velenje takšna dejanja močno obsojamo, vsak primer vandalizma prijavimo policiji, proti storilcem takšnih dejanj pa se intenzivno zoperstavljamo s pomočjo mestnega redarstva, varnostne službe in policije. Prosti vsem storilcem kaznivih dejanj bomo dosledno podajali kazenske ovadbe in uveljavljali odškodninsko pravne zahtevke, v kolikor so storilci mladoletni pa proti njihovim staršem. Lani smo za nastalo škodo zaradi vandalizma pri zavarovalnici uveljavljali za okrog 24 tisoč evrov škodnih zahtevkov. V letošnjem letu smo na vse Bicy postaje namestili kamere, kar nam omogoča vpogled na dogajanje na postajah.

Vandalizem se večinoma pojavlja v Velenju, v Šoštanju takšnih dejanj niso zaznali. Na sistemu Bicy delata dve osebi, ki skrbita za to, da je na vseh postajah ustrezno število koles, prav tako pa nudita tudi pomoč in informacije uporabnikom. Njun delovni čas je od ponedeljka do nedelje med 6. in 19. uro.

V Mestni občini Velenje z avtomatiziranim sistemom za izposojo koles Bicy našim občankam in občanom omogočamo bolj prijazno mobilnost po mestu. Sistem vsako leto nadgrajujemo, hkrati pa skrbimo, da je redno vzdrževan. Z vandalizmom na sistemu imamo ogromno dela in stroškov, hkrati pa so oškodovani vsi tisti, ki sistema zaradi vandalizma ne morajo uporabljati vedno, ko to želijo.

Prilagamo fotografije in povezavo do filma, ki prikazuje posnetke več varnostnih kamer, in prosimo vse, ki bi prepoznali osebe na njih, da pokličejo Policijsko postajo Velenje na telefonski številki 03 89 86 100, 113 ali anonimno številko 080 1200. Pozivamo tudi, da o vsakršnem dejanju vandalizma občani prav tako obvestijo policijo ali redarsko službo Skupne občinske uprave SAŠA regije na telefonsko številko 03 89 61 748.

Skupaj lahko nastopimo proti osebam, ki to počnejo in poskrbimo za boljšo varnost v naši lokalni skupnosti!

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content