Vabljeni na odprtje razstave BMX kolesarstvo

V ponedeljek, 24. aprila, bomo ob 17. uri v avli Mestne občine Velenje odprli razstavo kratke zgodovine kolesarske discipline BMX z naslovom BMX kolesarstvo – od otroške igre do olimpijskega športa. Avtor razstave je Velenjčan Uroš Klauž, nekdanji tekmovalec v BMX kolesarstvu, danes pa selektor državne BMX reprezentance pri Kolesarski zvezi Slovenije, predvsem pa ljubitelj in restavrator starih koles, ki je v zadnjih dveh desetletjih uspel zbrati in z obnoviti marsikateri zanimiv primerek.

Ker bo Velenje kmalu dobilo največji skejt park v Sloveniji, ki bo primeren za izvajanje različnih urbanih športov tudi izvajanju trikov z BMX kolesi, je postavitev takšne razstave lahko še posebej zanimiva.

Na razstavi bodo prikazana BMX kolesa in razvoj te kolesarske discipline, od njenih skromnih začetkov, do današnjih dni.

Začetki BMX kolesarstva segajo v 70. leta 20. stoletja. Takrat so otroci v igri s svojimi kolesi pričeli posnemati starejše vzornike na motocross motorjih.  V dobrih treh desetletjih se je ta šport razvil v kolesarsko disciplino, ki je bila prvič na sporedu olimpijskih iger leta 2008 v Pekingu.

Med razstavljenimi bodo tudi nekateri redki primerki koles, ter takšna, ki so predstavljala nekatere glavne mejnike v razvoju tega športa.

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content