Vabljeni k sodelovanju pri občinskih proslavah

Konec meseca se izteka rok za prijavo na javno povabilo k izvedbi občinskih proslav. Mestna občina Velenje je namreč že decembra na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si (Za občane/Javne objave) objavila Javno povabilo za izvedbo osrednjih občinskih proslav v letu 2023. Predmet javnega povabila je izbor izvajalcev, ki bodo v sodelovanju z velenjskimi osnovnimi šolami izvedli 6 osrednjih občinskih proslav, in sicer ob slovenskem kulturnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju, dnevu državnosti, dnevu reformacije, dnevu spomina na mrtve in dnevu samostojnosti in enotnosti. Za izvedbo vsake proslave bomo namenili pet tisoč evrov. Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku smo v tem obdobju že izvedli, rok za oddajo prijav za vse ostale proslave pa je do 28. februarja 2023 do 10. ure.

Na javno povabilo se lahko prijavijo pravne in fizične osebe ter posamezniki, ki imajo status samostojnega kulturnega ustvarjalca. Izbrani prijavitelj bo v sodelovanju s predstavniki šole (seznam šol po proslavah je objavljen v povabilu) pripravil idejo o izvirni izvedbi proslave, podroben scenarij z veznimi teksti, scenografijo, dekoracijo odra, celostno grafično podobo proslave, vabila, programskega lista in poskrbel za izvedbo proslave ter moderiranje.

Program proslave mora vsebinsko in tematsko ustrezati posameznemu državnemu prazniku. Prijavitelj se lahko prijavi za izvedbo programa na eni, več ali na vseh naštetih proslavah.

Prejete vloge bo ocenila strokovna komisija, ki bo pri ocenjevanju prijav upoštevala vsebinsko ustreznost programa, kakovost programa in reference prijavitelja. Pri kakovosti programa bo upoštevano tudi vključevanje velenjskih ustvarjalcev.

 

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content