V Velenju vandalizem obsojamo

V Mestni občini Velenje veliko pozornosti namenjamo urejanju okolja in spodbujamo odgovornost občank in občanov, da ohranjamo naše okolje čim lepše. Žal trud vedno znova izničijo posamezniki z neprimernim in nespoštljivim odnosom. V zadnjem času na več lokacijah po mestu beležimo posledice vandalizma – poškodovanih 9 električnih koles, uničena trampolin in aparat za hrano na Pikinem otroškem igrišču, z grafiti popisan podhod Mastodont. Proti storilcem bomo ukrepali, k sodelovanju pa pozivamo tudi občanke in občane. V prihodnje bomo ohranjali in varovali premoženje tudi s pametnimi digitalnimi rešitvami.

 V zadnjih dneh je bilo v sistemu Bicy poškodovanih 9 električnih koles, odtujeno je bilo eno navadno kolo, neznanci pa so poškodovali tudi nov trampolin in aparat s hrano in pijačo na Pikinem otroškem igrišču ter z grafiti popisali podhod Mastodont. Varnostne kamere so dejanja posnele, proti vsem storilcem bomo podali kazenske ovadbe na Policijsko postajo Velenje in uveljavljali odškodninsko-pravne zahtevke, če so storilci mladoletni, pa proti njihovim staršem. V Mestni občini Velenje takšna dejanja močno obsojamo, zato vsak primer vandalizma prijavimo policiji, proti storilcem takšnih dejanj pa se intenzivno zoperstavljamo s pomočjo mestnega redarstva, varnostne službe in policije.

Vse občanke in občane pozivamo, da če so bili/bodo priča kakšnim podobnim dejanjem, to nemudoma prijavijo na številko 113, Policijsko postajo Velenje na telefonsko številko 03 89 86 100 ali redarsko službo Skupne občinske uprave SAŠA regije na telefonsko številko 03 89 61 748.

Proti vandalizmu se veliko lažje spoprijemamo v sodelovanju z vsemi občani, zato si ne zatiskajmo oči pred početjem vandalov in prijavimo storilca. Velenje je vendarle eno najlepših in najbolj urejenih slovenskih mest in naj takšno ostane tudi v prihodnje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content