V Velenju ob dnevu mladosti otroška olimpijada

V četrtek, 25. maja, bodo učenke in učenci šestih velenjskih osnovnih šol v okviru Otroške olimpijade 2023 na mestnem stadionu in drugih lokacijah po mestu z različnimi športnimi aktivnostmi obeležili nekdanji dan mladosti. Otvoritvena slovesnost bo ob 9. uri na Mestnem stadionu Velenje, ko bosta mlade športnike pozdravila župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik. Zaključna slovesnost v okviru olimpijade pa je predvidena ob 11.15, ko se začnejo zaključne discipline – štafete 4 x 100 metrov.

Na nekdanji dan mladosti se bodo velenjski učenke in učenci pomerili v različnih športnih disciplinah z osrednjim sporočilom, da šport poleg zdravega gibanja in zdravega načina življenja pripomore tudi k osebnostnemu razvoju mladostnikov, boljši organizaciji in soočanju z vsakodnevnimi izzivi. Predstavniki športnih klubov bodo vodili predstavitve različnih športnih disciplin in demonstracijo osnovnih tehnik.

V sklopu športnega dne bodo učenkam in učencem predstavniki različnih športnih klubov predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike. Učenke in učenci 1., 2. in 3. razredov se bodo preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih). Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo bodo učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo). Učenci 5. razredov bodo na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, namizni tenis in petanko, pomerili se bodo tudi v štafetnih igrah in poligonih. Učenci 6. razredov se bodo pomerili v tenisu, odbojki na mivki, nogometu in mini golfu na TRC Jezero. Učenci 7. razredov bodo ribarili v Škalskem jezeru, preizkusili se bodo tudi v streljanju, sabljanju, golfu in borilni veščini tai chi. Učenci 8. in 9. razredov pa se bodo spoznali s konjeništvom v Konjeniškem centru Velenje. Podružnične šole izvajajo v četrtek športni dan na svojih igriščih.

Zaključna slovesnost, ki jo bodo spremljali  učenci na tribunah in spodbujali vrstnike z navijaškimi transparenti, ragljami in zastavicami, je predvidena od 11.15 dalje, ko se začnejo zaključne discipline – štafete 4 x 100 metrov.

Prijazno vabljeni v mladostno Velenje!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content