V Velenju mednarodna konferenca o sodobnih izzivih teorije in prakse muzejske pedagogike

Včeraj in danes v velenjski Vili BIanci poteka VII. strokovno-znanstvena mednarodna konferenca o sodobnih izzivih teorije in prakse muzejske pedagogike, katere glavni namen je povezovanje šol in vrtcev z muzeji in galerijami. Konferenco, ki ima več kot 80 slušateljev, so organizirali Educa izobraževanje skupaj z Muzejem Velenje, Oddelkom za izobraževanje učiteljev in vzgojiteljev Sveučilišta v Zadru in Sekcijo muzejskih pedagogov pri Muzejskem društvu Srbije. Pokrovitelj konference je Mestna občina Velenje.

Namen konference je izmenjava dobrih praks pri pedagoški pripravi otrok v vrtcih in v šolah na obisk muzeja, ter izmenjava dobrih praks o pedagoško didaktičnih pristopih muzejskih kustosov pedagogov glede priprav in izvedbe obiska otrok v muzejih in galerijah. Dvig kakovosti muzejsko-pedagoške teorije in prakse ter iskanje medsebojnih sinergij med vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami ter muzeji in galerijami je temeljni namen in hkrati ambicija konference, ki v letu 2024 v svoji sedmi izvedbi ohranja ter nadgrajuje mednarodno razsežnost ter hkrati promovira bogato kulturno (predvsem muzejsko) dediščino in turistični potencial Velenja in širšega območja Šaleške doline.

Udeleženci so v dveh dneh prisluhnili različnim zanimivim predavanjem, imeli pa so tudi priložnost spoznati nekatere naše znamenitosti. Pred začetkom predavanj, jih je včeraj nagovorila tudi podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content