V torek bo župan sprejel turistične delavce

Letos bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol turistične delavce sprejel v torek, 27. septembra 2022, ob 18. uri v Vili Bianci. Sprejem že tradicionalno organiziramo ob svetovnem dnevu turizma.

Župan se želi zahvaliti turističnim delavcem za njihov izjemen doprinos k prepoznavnosti Velenja. Ponosni smo, da se je Velenje utrdilo na turističnem zemljevidu Slovenije in tudi Evrope. Naša prizadevanja so prepoznana tudi na državnem nivoju, saj smo ponosen nosilec številnih nagrad, ki jih prejemamo za urejenost in gostoljubnost našega mesta.

V sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna se je že zaključilo spletno glasovanje. Velenje je ponovno zmagalo v kategoriji večjih mest, Mladinski hotel Velenje je osvojil 2. mesto v kategoriji mladinskih prenočišč, domačija Lamperček pa 3. mesto v kategoriji izletniških točk.

Slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem. Takrat bodo podelili tudi glavna priznanja po strokovni oceni komisije, ki je kraje obiskala poleti. Velenje je komisija obiskala sredi julija, o čemer smo že obveščali.

Velenje je doslej v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna že devetkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020) prejelo prvo nagrado za urejenost; v letih 2011, 2013, 2014, 2018 in 2021 smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa v letih 2012 in 2017. Velenje je v spletnem glasovanju v kategoriji večjih mest zmagalo že lani in prejelo posebno priznanje »ljubljenec ljudskih src«.

Naša vizija je, da Šaleška dolina postane najbolj prijazna destinacija za družine v Sloveniji, Velenje pa družinam najbolj prijazna destinacija v Sloveniji. Z že sprejeto Strategijo razvoja in trženja turizma v Velenju in Šoštanju za obdobje 2022–2027 smo opredelili številne aktivnosti. Kot nosilni turistični produkti so predlagani trije, in sicer aktivni družinski oddih, festivalski turizem in zdraviliški turizem, kot podporna produkta pa kulturni turizem in gastronomija. Za celovit in uspešen turistični razvoj destinacije kot celote je predvidenih tudi 20 pobud za izboljšanje konkurenčnosti. Te pobude se nanašajo na štiri področja, in sicer na digitalizacijo (ki zajema procese, mobilnost, promocijo in prodajo produktov, obsega pa štiri iniciative), management (ki je najobsežnejše področje, saj obsega 11 pobud, ki se nanašajo na sodelovanje pri razvoju turističnih produktov, razvoj kadra in kompetenc), promocijo (tri iniciative za razvoj in promocijo nove destinacijske znamke Šaleška dolina) in načrtovanje (t. i. master plani).

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content