V teku ocenjevanje škode v kmetijski proizvodnji zaradi neurij s točo in poplav

Mestna občina Velenje je s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje prejela sklepa o ocenjevanju škode na kmetijskih pridelkih, in sicer zaradi neurij s točo v obdobju od 10. maja do 1. avgusta 2023 ter poplav v času od 3. do 6. avgusta in od 28. do 31. avgusta 2023. Ta ocena škode se šteje kot vloga za izplačilo sredstev za odpravo posledic naravne nesreče. Rok za oddajo izpolnjenih in podpisanih obrazcev, ki so skupaj z navodili objavljeni na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si in dostopni v sprejemni pisarni občine, je 8. november 2023.

V skladu s prejetim sklepom pozivamo vse kmetijske pridelovalce, ki so v navedenih dogodkih utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih, da prijavijo škodo na obrazcih (obrazec 2) za neurje za obdobje maj–avgust 2023 ali poplave za obdobje avgust 2023. Oškodovanec mora obrazec obvezno podpisati dvakrat in izpolniti vse označene podatke.

Ta ocena škode se šteje kot vloga za izplačilo sredstev za odpravo posledic naravne nesreče, če bo Vlada Republike Slovenije za naravno nesrečo, v kateri je bila ta ocena škode narejena, odločila, da se uporabijo sredstva za odpravo posledic škode v kmetijstvu, in sprejela predpisan program odprave posledic škode (Zakon o odpravi posledic naravnih nesreč, Uradni list RS, št.  114/05 – UPB, 90/07 in 102/07).

Za vse dodatne informacije lahko pokličete Mojco Kodrič iz Urada za urejanje prostora Mestne občine Velenje na telefonsko številko 03 8961 690 ali pošljete elektronsko sporočilo na naslov mojca.kodric@velenje.si.

 

OS-11 NEURJE 10. maj – 1. avgust 2023, obrazec za oceno škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči – vloge.velenje.si

 

OS-12 POPLAVE avgust 2023, obrazec za oceno škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči – vloge.velenje.si

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content