V tednu otroka bodo mestno hišo obiskali prvošolci in petošolci

Naslednji teden, ko je teden otroka, bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel vse velenjske prvošolce in petošolce. Učence bo sprejel v ponedeljek, sredo, četrtek in petek; ob 9.30 bo pred mestno hišo nagovoril petošolce, ki jih bo nato turistična vodnica popeljala na ogled mestnih zanimivosti, obiskali pa bodo tudi E-Transformer 2.0, ki je potujoča učilnica družbe ZEOS in bo naslednji teden na Titovem trgu. Ob 10. uri pa bo župan sprejel velenjske prvošolce, jim pokazal svojo pisarno, predstavil naš grb in zastavo, prisluhnili pa bodo tudi velenjski himni.

E-Transformer 2.0 je potujoča učilnica družbe ZEOS, d. o. o., in obiskuje Slovenijo v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno. V vozilu si bodo učenci ogledali kratek animiran video o krožnem gospodarstvu, muzej aparatov in preizkusili nekatere arhaične aparate v praksi, prve računalniške igrice, sodelovali pa bodo lahko tudi v kratkih interaktivnih delavnicah, kjer se bodo seznanili s pomembnimi informacijami, zakaj in kako podaljšati življenje aparatom.

Otroci so naša prihodnost. Prihodnost našega mesta, zato si želimo, da bi lokalno skupnost čim bolje poznali in jo imeli radi. S takšnimi obiski ob tednu otroka smo začeli lansko leto in z njimi nadaljujemo tudi letos, saj so bili lani otroci nad njimi navdušeni. Najbolj všeč jim je bilo, ker so lahko županu postavili tudi kakšno vprašanje in seveda jim je tudi odgovoril.

Pošiljamo fotografijo z lanskega obiska prvošolcev pri županu.

Prijazno vabimo v mestno hišo tudi predstavnike medijev.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content