V prihodnjem tednu se bo župan srečal s starši novorojencev in prvošolci

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo v okviru Pikinega festivala sprejel naše najmlajše občane. V torek, 12. septembra, ob 17. uri bo na Pikinem otroškem igrišču (mestno otroško igrišče) nagovoril starše z novorojenci, prvošolce pa dan kasneje, v sredo, 13. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu.

Na sprejem novorojencev smo povabili 222 otrok s starši, za katere so na Mestni občini Velenje oddali vlogo za uveljavitev enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka in podali soglasje k obdelavi osebnih podatkov (v obdobju od začetka septembra 2022 do konca avgusta 2023). Na sprejemu bomo novorojence obdarili s simboličnim darilom – velenjsko majčko.

Mestna občina Velenje že sedemnajsto leto zapored podeljuje staršem novorojencem enkratno denarno pomoč. Od 1. februarja 2021 znaša pomoč za novorojence 300 evrov. V lanskem letu smo staršem novorojencev namenili 72.000 evrov, v letošnjem letu do konca avgusta pa že 53.400 evrov enkratne denarne pomoči.

Mestna občina Velenje za varstvo in vzgojo predšolskih otrok v letošnjem letu namenja več kot 7 milijonov evrov. Za šolsko leto 2023/2024 so v vrtec vključeni vsi otroci, katerih starši so izrazili interes. V letošnjem letu bomo za vzdrževanje objektov Vrtca Velenje iz proračuna namenili 112.500 evrov ter za vzdrževanje in opremljanje otroških igrišč pri vrtcih 15.000 evrov. Sredstva bodo v celoti namenjena za igrala pri enotah Vrtca Velenje.

Osnovne šole v Mestni občini Velenje bo v šolskem letu 2023/2024 obiskovalo 351 prvošolcev. Župan jim bo na sredinem sprejemu podaril knjigo Velenjčana Ambroža Kvartiča z naslovom Verzi, vrezani v Velenje. Druženje se bo nadaljevalo v okviru Pikinega festivala z nastopom glasbenice Romane Krajnčan, znane izvajalke avtorskih pesmi za otroke.

Za investicijsko in redno vzdrževanje velenjskih osnovnih šol je v proračunu Mestne občine Velenje za letos zagotovljenih 153.000 evrov, za šolske prevoze 991.160 evrov, za dodatne dejavnosti 110.817 evrov, za tekoče materialne stroške 595.047 evrov, za modernizacijo učne tehnologije pa 10.000 evrov. Skupaj z ostalimi sredstvi za osnovno šolstvo v letu 2023 zagotavljamo sredstva iz proračuna v višini 2.028.219 evrov.

Že deveto leto zapored je Mestna občina Velenje vsem učencem velenjskih osnovnih in srednjih šol ob začetku novega šolskega leta podarila zvezke. Skoraj 5.000 učencev in dijakov je prejelo več kot 22 tisoč zvezkov. Vsako šolsko leto za subvencioniranje nakupa šolskih potrebščin socialno šibkim učencem namenjamo 8.000 evrov proračunskih sredstev.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content