V ponedeljek obeležujemo 130-letnico Savinjske železnice

V ponedeljek, 27. decembra, bomo obeležili 130 let od prve vožnje vlaka po trasi Savinjske železniške proge. Najnovejši vlak Slovenskih železnic bo svojo vožnjo pričel v Celju, ob 12.19 pa bo vlak naredil krajši postanek v Velenju. Na železniški postaji v Velenju se bo vožnji pridružil tudi župan Peter Dermol, ki se bo ob 13. uri v Martinovi vasi v Šmartnem ob Paki udeležil slavnostne prireditve.

Z vožnjo najnovejšega vlaka Stadler bomo obeležil 130-letnico Savinjske železniške proge. Na svojo »praznično« pot bo vlak odpeljal z železniške postaje Celje ob 10.52. Pot bo nadaljeval proti mestom Petrovče, Žalec, Šempeter v Savinjski dolini, Polzela, Šmartno ob Paki, Paška vas, Florjan, Šoštanj, Velenje. V Velenje bo vlak prispel ob 12.19 in imel 21-minutni postanek. V tem času se bo po železniški postaji sprehodila tudi plesna skupina Šaleška gospoda, ki se bo skupaj z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom pridružila gostom na vlaku. Vlak se bo usmeril nazaj proti Šmartnemu ob Paki, kjer se bo ob 13. uri v Martinovi vasi pričela slovesnost ob prazničnem jubileju.

V Šmartnem ob Paki bo vse od 11.30 do 15.30 na ogled Praznična tržnica, na kateri se bo s svojo ponudbo predstavil tudi Zavod za turizem Šaleške doline.

Dobre prometne povezave so bile ključnega pomena v preteklosti in tudi danes. Prav zaradi tega smo se ob zadnjem obisku vlade razveselili informacije s strani ministra za infrastrukturo, da leta 2023 načrtujejo začetek obnove železniške proge in vseh postajališč. Verjamemo, da se bodo občani po obsežni obnovi v predvideni vrednosti 100 milijonov evrov pogosteje odločali za potovanje z vlakom.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content