V petek praznični sejem in prižig lučk

V petek, 3. decembra, od 10. do 20. ure vabimo občanke in občane v mestno središče na praznični sejem drobnih daril in dobrot. Več kot 30 razstavljavcev bo ponujalo svoje izdelke in dobrote, na trgu pa bomo lahko prisluhnili tudi praznični glasbi.

Velenje bo v soju prazničnih luči zažarelo med 17. in 18. uro, novoletna jelka na Titovem trgu pa ob 18. uri. Letos bodo s praznično razsvetljavo zažarele tudi nove lokacije, in sicer Vista – park z razgledom, prenovljen trg v Starem Velenju in Goriška cesta. Koncerta Ines Erbus in Davida Amara zaradi epidemioloških razmer ne bomo izvedli.

Velenje bo okrašeno podobno kot vsako leto – z elementi na uličnih svetilkah, svetlobnimi trakovi na drevesih in samostojnimi elementi v mestnem središču. S svetlobnimi skulpturami bosta okrašeni tudi dve krožišči, in sicer pod Velenjskim gradom in pri Sončnem parku. Titov trg krasi 20 metrov visoka novoletna jelka, ki jo bo razsvetljevalo 37 tisoč prazničnih lučk.

V petek, 3. decembra, vabimo občanke in občane na sprehod po praznično okrašenem mestu. Na Titovem trgu bomo od 10. do 20. ure v sodelovanju s Festivalom Velenje in Zavodom za turizem Šaleške doline pripravili praznični sejem drobnih daril in dobrot. Prodajne stojnice bodo krasili izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času.

Festival Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in drugi zavodi in društva so za najbolj čarobni mesec v letu pripravili številne dogodke in aktivnosti. V soboto, 4. decembra, vabljeni na Mini Miklavžev sejem na trg v Starem Velenju. 9. decembra pričakujemo prihod dedka Mraza. 21. decembra načrtujemo odprtje Čarobne promenade, letos na Titovem trgu. Ob praznični gostinski ponudbi bomo lahko prisluhnili številnim koncertom vse do 30. decembra.

Na zadnji dan starega leta načrtujemo na Titovem trgu ob 18. uri silvestrovanje za najmlajše v družbi dedka Mraza, Mojce Robič in plesalcev Plesne šole Spin, ob 22. uri pa se bo začelo veselo pričakovanje novega leta v družbi Rok’n’Banda. Meščanke in meščani se bodo od starega leta poslovili skupaj z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom, ki jih bo ob polnoči tudi nagovoril.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content