V petek dopoldan Dan zdravja na Cankarjevi ulici

7. april, svetovni dan zdravja, bomo v Velenju obeležili v petek, 5. aprila, dopoldan na Cankarjevi ulici s prireditvijo Dan zdravja. Na 15 stojnicah se bodo predstavila številna društva s področja zdravja in preventive. Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje bo predstavil preventivne presejalne programe DORA, ZORA in SVIT. Na voljo bodo brezplačne meritve s področja zdravja in preventive – meritve krvnega tlaka, nasičenosti s kisikom in testiranje za funkcijsko manjzmožnost. Svetovale bodo diplomirane medicinske sestre s specialnimi znanji, ki delujejo v referenčni ambulanti Zdravstvenega doma Velenje.

Ob 8.30 vabimo na skupinsko telovadbo z velenjsko podružnico Šole zdravja, ob 9.30 bo na Cankarjevi ulici prisotne nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje Darinka Mravljak. Brezplačna svetovanja, meritve in koristne nasvete bo strokovno osebje podajalo od 8. do 12. ure. Prijazno vabljeni ta petek dopoldan na Cankarjevo! April, mesec zdravja, pa zaključimo 1. maja s skupinskim pohodom na Graško goro.

Predstavila se bodo naslednja društva: Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje, Društvo za boj proti raku Velenje, Hospic, območni odbor Velenje, Območno združenje Rdečega križa Velenje, Društvo Invalid Konovo, velenjska podružnica društva Šola zdravja, Društvo Sončnica, Društvo bolnikov z osteoporozo Šaleške doline, Društvo diabetikov Velenje, Združenje multiple skleroze SAŠA regije, Šaleški koronarni kluba Velenje in Prvi posredovalci.

Na stojnicah bodo tudi strokovni sodelavci Komunalnega podjetje Velenje, ki bodo predstavljali sistem izposoje koles BICY, obveščali o pitnikih Šaleški biser. Športno-rekreacijske površine (sprehajalne poti, kolesarske poti, fitnesi na prostem, športna igrišča …), ki so v mestu na voljo za brezplačno uporabo, bodo predstavljali sodelavci Športne zveze Velenje. Zavod za turizem Šaleške doline bo promoviral električna kolesa, ki jih bodo lahko obiskovalci tudi preizkusili na prilagojenem poligonu, na voljo bo tudi tricikel, ki je namenjen gibalno oviranim osebam.

V sklopu ponudnikov mestne tržnice in mestnih gostinskih lokalov bo na voljo tudi ponudba lokalne zdrave prehrane in zdravih napitkov. Ponudniki mestne tržnice bodo pripravili še bogatejšo ponudbo, zato vabljeni, da jih obiščete. Na dogodku bomo podelili tudi simbolične nagrade. Pridite in uživajte v bogati paleti lokalnih izdelkov!

V Mestni občini Velenje je zdravje naših občank in občanov na prvem mestu. Zavedamo se, da so skrb za čisto in zdravo okolje, raznolike in urejene športno-rekreacijske poti, pestra ponudba zdrave domače zelenjave in sadja ter bogat razpon storitev s področja zdravstvene preventive temelji za zdrav način življenja. Občanke in občani imamo na voljo številna športna igrišča, fitnes naprave na prostem, pohodne in sprehajalne poti, kolesarske steze. Za občanke in občane je v tem mesecu na voljo bogat nabor brezplačnih predavanj, meritev in svetovanj, spletnih namigov in nasvetov o gibanju in prehrani. Vsi dogodki v aprilu v Mestni občini Velenje so objavljeni tukaj: https://www.velenje.si/velenje-vabi-mesto-zdravja-dogodki/. V aprilu, mesecu zdravja, spodbujamo k hoji na bližnje hribe (Koželj, Vodemla, Lubela, Jakec in Graška gora) z nagradno igro Koraki za zdravje. Na vsakem hribu je QR koda, ki jo boste lahko skenirali in z zbiranjem korakov in hribov sodelovali v nagradni igri s privlačnimi športnimi nagradami. Projekt Koraki za zdravje bomo zaključili 1. maja s pohodom na Graško goro. Startamo ob 8. uri na Titovem trgu.

Prijazno vabljeni, da se pridružite!

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content