V novo šolsko leto z novimi investicijami

Na novinarski konferenci, ki smo jo pripravili ob vstopu v novo šolsko leto, smo predstavili novosti, investicije in načrtovane projekte na področju izobraževanja. Mestna občina Velenje za področje izobraževanja letno namenja približno milijon evrov, kar predstavlja 16,4 % občinskega proračuna.

V letošnjem letu zagotavljamo za osnovne šole za investicijsko in redno vzdrževanje 180.700 evrov, šolske prevoze 749.530 evrov, dodatne dejavnosti 134.855 evrov, tekoče materialne stroške 404.105 evrov, modernizacijo učne tehnologije pa 10.000 evrov. Skupaj z ostalimi sredstvi za osnovno šolstvo v letu 2022 zagotavljamo sredstva iz proračuna v višini 926.490 evrov. Za glasbeno šolstvo namenjamo v letu 2022 184.300 evrov.

Za investicije v predšolsko vzgojo namenjamo okvirno 710.000 evrov proračunskih sredstev. Sredstva zajemajo prenovo centralne kuhinje v enoti Lučka Vrtca Velenje, ureditev sanitarij za nov oddelek v enoti Vila Mojca ter vzdrževanje igrišč in nakup igral.

Že deveto leto zapored bo Mestna občina Velenje vsem učencem velenjskih osnovnih in srednjih šol ob začetku novega šolskega leta podarila zvezke. Na prvi šolski dan bo tako tudi letos skoraj 5.000 učencev in dijakov prejelo več kot 22 tisoč zvezkov. Učenci prve triade in srednješolci bodo prejeli po tri zvezke, drugi pa po pet 52-listnih zvezkov. Vrednost naročila znaša 25.500 evrov z DDV.

Vsako šolsko leto za subvencioniranje nakupa šolskih potrebščin socialno šibkim učencem namenjamo 8.000 evrov proračunskih sredstev. Sredstva med sedem šol razdelimo glede na število oddelkov na šolah.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content