V mesecu juliju in avgustu vabljeni na kolesarska potepanja

Naša dolina in širša regija sta vedno bolj prepoznavni tudi kot kolesarjem prijazni destinaciji. Prav zaradi tega bomo tudi letos v mesecu juliju in avgustu omogočali avtobusno povezavo med Velenjem in Logarsko dolino – Bicikel bus ter kolesarski avtobus Štrekna bus, ki povezuje Velenje, Mislinjsko in Dravsko dolino ter Labot (Lavamünd) na avstrijski strani. Obe avtobusni liniji sta primerni tudi za izletnike brez koles.

Projekt Štrekna bus izvajamo letos že peto sezono. Trideset sedežni avtobus s prikolico za šestnajst koles vozi na relaciji med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim vrhom, Dravogradom ter kopalnim jezerom v Labotu (Lavamünd) na avstrijski strani. Letos bo Štrekna bus vozil vsako soboto in nedeljo med 1. julijem in 30. septembrom ter tudi na praznični dan, 15. avgusta 2023.

Tudi v letošnji sezoni so v veljavi ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim potniškim prometom, in sicer vikend vozovnice za družine in skupine potnikov ter popust na vseh enotnih vozovnicah.

Vstop s kolesom je mogoč na postajališčih Velenjsko jezero, Avtobusna postaja Velenje, Gornji Dolič, Mislinja, Slovenj Gradec, Otiški Vrh, Begant, Dravograd, Labot trg (Lavamünd Marktplatz) in Labot jezero (Lavamünd Badesee).

V letu 2023 storitev omogočajo občine Dravograd, Mislinja, Slovenj Gradec, Velenje, Regionalna razvojna agencija za Koroško ter Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije.

Bicikel bus bo že tretjo sezono vozil proti Logarski dolini. Na avtobus je priključena prikolica z možnostjo prevoza 10 koles. Z organiziranim javnim prevozom želimo zagotoviti možnost dostopa do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji. Hkrati je naš namen ponuditi udobno izkušnjo izleta brez stresne vožnje v avtomobilu, z manjšim ogljičnim odtisom, in spodbuditi k aktivnemu odkrivanju narave.

Projekt sofinancirajo občine Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki.

Bicikel bus do Logarske doline in nazaj vozi vsak vikend (sobota, nedelja in prazniki) v juliju in avgustu.

Več informacij lahko zainteresirani dobijo na povezavah Štrekna bus Visitsaleska | VisitSaleska in Bicikel bus Visitsaleska | VisitSaleska.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content