V čistilnih akcijah odstranili več kot 13 ton odpadkov

V Mestni občini Velenje smo zaključili s tradicionalnimi spomladanskimi očiščevalnimi akcijami, ki so v letošnjem letu potekale na območju celotne lokalne skupnosti vse od 31. marca naprej. V akcijah je skupaj sodelovalo več kot tisoč prostovoljcev in predstavnikov različnih organizacij. Končna količina odpeljanih mešanih komunalnih odpadkov v akcijah je bila 12.520 kilogramov. Največ smeti smo tudi tokrat pobrali ob glavnih vpadnicah v mesto in ob železniški progi. Letos smo akcije organizirali v sklopi projekta Slovenske filantropije Dan za spremembe.

Osrednja očiščevalna akcija je potekala v petek, 20. aprila, ko so vpadnice v mesto čistili zaposleni v Upravi Mestne občine Velenje, Društvo brigadirjev Velenje, Festival Velenje in Socialni demokrati Velenje.

V očiščevalnih akcijah so tudi letos sodelovali: vse krajevne skupnosti in mestne četrti s pomočjo prostovoljnih gasilskih društev, dijaki šole za storitvene dejavnosti, Večgeneracijski center Planet generacij, Mladinski center Velenje, Društvo Hiša Velenje in osnovne šole. Veliko je bilo tudi prostovoljcev, ki so se pridružili čiščenju mesta in mestnih vpadnic.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content