Uspešno zaključen projekt Mobilni heroji

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje je te dni uspešno zaključila vseslovenski projekt Mobilni heroji, ki je v ruralna področja pripeljal delavnice s področja digitalnih kompetenc in tako so zainteresiranim starejšim omogočiti, da so v svojem okolju, s pomočjo mobilne enote, pridobivali nove digitalne veščine. Od maja do konca novembra je bilo izvedenih 175 neformalnih usposabljanj, v vseh dvanajstih slovenskih regijah, v 133 občinah. Štiriurnih digitalnih usposabljanj se je udeležilo 3.136 udeležencev, od tega 3.078 starejših nad 55 let. V Občini Velenje so izvedli sedem štiriurnih digitalnih usposabljanj in sicer v Šentilju, Vinski Gori, Paki pri Velenju, Škalah in Velenju. Usposabljanj se je udeležilo 121 udeležencev. Projekt je financiralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije.

Mobilna enota, ki je potovala po ruralnih področjih, je prinesla delavnice o digitalnih kompetencah do starejših v njihovem lokalnem okolju. Tak projekt namreč pomembno prispeva k zmanjšanju izobraževalne vrzeli na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) med mestnimi in podeželskimi območji. Hkrati pa zmanjšuje razkorak med starejšim prebivalstvom v Sloveniji in hitrim napredkom tehnologije. Zato je ključnega pomena, da jih izobrazimo in podamo informacije o pravilni rabi teh tehnologij. Na tak način lahko povečamo njihovo samostojnost, neodvisnost in kakovost življenja. Prav tako pa dosežemo njihovo boljšo informiranost, učinkovito komunikacijo z družino in prijatelji ter izboljšamo dostop do informacij, storitev in možnosti za izobraževanje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content