Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Uprava Mestne občine Velenje

Spoštovane občanke, spoštovani občani, spoštovani obiskovalci spletne strani Mestne občine Velenje!

V Velenju delam že vrsto let, zadnja leta sem tudi del občinske uprave. Všeč mi je mesto, v katerem so ljudje vedno pripravljeni pomagati, kjer je prostovoljstvo nekaj vsakdanjega. Rad delam v lokalni skupnosti, ki vedno znova išče priložnosti za izboljšanje in si vsak dan postavlja nove izzive.

Decembra 2017 so rezultati ankete, ki jo je podjetje Eko dežela izvajalo med občani 211 občin po Sloveniji o zadovoljstvu z življenjem v svoji občini, Mestno občino Velenje uvrstili na drugo mesto med mestnimi občinami. To je dokaz, da delamo dobro, da delamo za vas, spoštovani občanke in občani. Še posebej me veseli, da smo med 12 kazalniki, ki so jih ocenjevali anketiranci, najboljše mesto dosegli za področji mladih in mladih družin. Mladi so prihodnost vseh nas in tega se v Velenju zavedamo. Želimo si, da bi v Velenju našli priložnosti za uresničitev svojih ambicij in uspešno življenje. Za vse to nenehno iščemo nove poti. Imamo poslovni center Standard in SASA inkubator, z odprtjem razširjene Poslovne cone Stara vas pa smo ustvarili tudi dobre pogoje za razvoj malih in srednjih podjetij ter priložnost za odpiranje novih delovnih mest.

Velenje je vse od leta 2004 odličen primer dobre prakse pri pridobivanju evropskih sredstev. S številnimi evropski projekti izboljšujemo pogoje za življenje v našem mestu in prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam pa se, da smo lahko uspešni le skupaj z vami. Zato vas tudi tukaj pozivam, da imejte Velenje radi. Skrbite za urejenost in za red. Še naprej si pomagajte med seboj. Obiskujte dogodke, ki jih pripravljamo za vas. Vedno bomo veseli tudi vseh pobud, ki jih lahko pošiljate na naš elektronski naslov info@velenje.si. S sodelavci v občinski upravi vam bomo radi prisluhnili in vam priskočili na pomoč. Zavedamo se, da smo tu za vas!

Veliko uspeha in vse dobro želim!

mag. Iztok MORI,
direktor občinske uprave

Pristojnosti direktorja občinske uprave

Dejavnosti občinske uprave

Naloge občinske uprave

Uradi in službe občinske uprave

Splošni akti občine