Upokojenskim organizacijam namenjamo 45 tisoč evrov

Mestna občina Velenje je starosti prijazna občina, saj se zavedamo, kako zelo pomembni so starejši za našo lokalno skupnost in kako pomembno je, da jim omogočamo dobre pogoje za življenje ter tudi za aktivno in pestro preživljanje prostega časa. Ker je za starejšo populacijo zelo pomembno tudi druženje in delovanje v okviru društev upokojencev, bomo tudi letos za delovanje društev upokojencev namenili 45 tisoč evrov, ki jih bomo razdelili na podlagi razpisa, ki je že objavljen na naši spletni strani www.velenje.si (Javne objave). Prijavitelji morajo prijave oddati do 12. aprila 2024, najkasneje do 10. ure.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programov organizacij upokojencev v Mestni občini Velenje za leto 2024, katerih vsebina bo predvsem vključevala informiranje ter svetovanje svojim članom, prostovoljno delo, aktivno in kakovostno preživljanje prostega časa, strokovno vzgojo članov, skrb za lastno zdravje, programe druženj, medgeneracijsko sodelovanje in spodbujala kulturno izražanje in kreativnost.

Mestna občina Velenje od leta 2020 sofinancira programe organizacij upokojencev, saj se zavedamo, kako pomembni so naši starejši občani za celotno lokalno skupnost. Letos smo odlok dopolnili in omogočamo tudi sofinanciranje programov zvez in združenj upokojencev.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content