Tudi letos Poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje v izvedbi MZPM Velenje in Mladinskega centra Velenje

Danes so na Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje objavili razpis za vpis v poletno počitniško varstvo mlajših šolarjev. Peto leto zapored bodo skupaj z Mladinskim centrom Velenje varstvo izvali vseh 9 počitniških tednov. V preteklih poletjih se je izkazalo, da je potreba po varstvu mlajših šolarjev velika, otroci pa se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbijo za pester, ustvarjalen in športno obarvan program. Lani so v počitniško varstvo vključili 114 otrok, večino po dva tedna, nekaj pa tudi za več tednov, tako da so skupaj našteli 570 vključenih otrok.

Poletno počitniško varstvo otrok bo letos namenjeno otrokom iz Mestne občine Velenje, ki jih je vsako leto največ, Občine Šoštanj in Občine Šmartno ob Paki od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole, starih od 6 do 10 let. Organizirano bo ob delavnikih v juniju, juliju in avgustu, od 7. do 16.30. Od 27. junija do 29. julija bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle, od 1. avgusta do 12. avgusta pa v prostorih Mladinskega centra Velenje (na Efenkovi 61a). Od 16. avgusta do 26. avgusta se bo počitniški živ-žav ponovno vrnil v Vilo Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

Starši lahko za posameznega otroka izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. Če bo v katerem od tednov ostalo prosto mesto, jih bodo lahko vključili še za dodatni teden. V varstvo sprejemajo le otroke zaposlenih staršev, ki poleti varstvo res potrebujejo.

V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki preko projekta Čisto moje Velenje, katerim se bodo pridružili tudi dijaki iz Občine Šoštanj. Otroci bodo v času varstva uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov jih bodo obiskali zanimivi gostje … V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je za starše 40 evrov, razen za zadnji teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, zato bo cena za ta teden 50 evrov. V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo Mestna občina Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato, da je cena staršem bolj dostopna.

Prijavnico za vpis otrok v poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je objavljena na spletni strani MZPM Velenje (www.vilarozle.si), povezava: POLETNO POČITNIŠKO VARSTVO 2022 – PRIJAVNICA.pdf (vilarozle.si). Število prostih mest je omejeno, zato za posamezen teden vpisuje do zapolnitve prostih mest.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content