Tudi letos bomo mesto čistili s pomočjo dijakov

Zanimanje za počitniško delo v projektu Čisto moje Velenje je tudi letos izjemno. Do danes smo prejeli preko 140 vlog dijakov, ki želijo sodelovati v projektu in s svojim delom doprinesti k še bolj urejenemu mestu. Letos projekt izvajamo med 27. junijem in 26. avgustom. V proračunu imamo za ta namen zagotovljena sredstva v višini 60 tisoč evrov. Tako bomo lahko počitniško delo omogočili približno 150 dijakom.

Vsakoletni projekt počitniškega dela dijakov Čisto moje Velenje bomo letos izvajali že dvajsetič. Tudi tokrat bomo projekt izvedli v devetih poletno počitniških tednih, v času med 27. junijem in 26. avgustom. Prva skupina dijakov je z delom pričela pretekli ponedeljek. Počitniško delo bo plačano 6,50 evra na uro (bruto znesek), posameznik pa lahko opravi največ 38 ur oziroma 5 delovnih dni.

V Mestni občini Velenje si s številnimi aktivnostmi in čistilnimi akcijami skozi vse leto prizadevamo, da bi bilo mesto čisto in urejeno. Ena izmed takšnih aktivnosti je tudi izvedba vsakoletnega projekta počitniškega dela dijakov.

Temeljni cilji projekta Čisto moje Velenje so poleg skrbi za urejeno in čisto okolje, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, sklepanje novih prijateljskih vezi, finančna pomoč mladim oziroma njihovim družinam, krepitev zavesti o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja ter pozitiven odnos do urbane opreme.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content