Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori

Ob prazniku dela v nedeljo, 1. maja, bo od 11. do 17. ure na športnem igrišču na Graški Gori tradicionalno prvomajsko srečanje. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, slavnostni nagovor pa bo imel predstavnik sindikatov. Prvi maj, mednarodni praznik dela, je posvečen boju za delavske pravice, ki jih moramo v procesu prestrukturiranja doline v prihodnjem desetletju še posebej zaščititi. Prvim 30 obiskovalcem, mlajšim od 20 let, ki bodo osvojili Jesenjakov vrh, bomo podarili brezplačno vstopnico za majski koncert skupin Joker out in Siddharta na Visti. Za vse udeležence prvomajskega srečanja bo na voljo brezplačen avtobusni prevoz in golaž.

Kulturno-zabavni program bodo pripravili Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Moški pevski zbor Društva upokojencev Velenje in ansambel Pajdaši. Osrednjemu programu, ki se začne ob 11. uri, bo sledilo polaganje venca k Spomeniku XIV. diviziji in enotam IV. operativne cone. Venec bodo položili župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predstavnika sindikatov. Za vse udeležence prvomajskega srečanja bo na voljo tudi brezplačen golaž.

V spominskem parku bo na voljo za ogled tudi muzejska soba, ki je posvečena bojem XIV. divizije. Obiskovalke in obiskovalce pa vabimo, da se podajo tudi na tradicionalen pohod na Jesenjakov vrh. Prvim 30 obiskovalcem, mlajšim od 20 let, ki bodo osvojili Jesenjakov vrh, bomo podarili brezplačno vstopnico za koncert skupin Joker out in Siddharta, ki ga v sklopu 30. Dnevov mladih in kulture 27. maja na Visti organizira Šaleški študentski klub.

Tudi letos bomo organizirali brezplačen avtobusni prevoz na Graško Goro. Odhodi avtobusov bodo vsake pol ure od 8. ure dalje iz Velenja in ob 9. uri iz Šoštanja. Odhodi avtobusov z Graške Gore bodo med 13. in 17. uro.

Srečanje pripravljamo v sodelovanju s Festivalom Velenje, Kulturnim društvom Graška Gora in sindikatoma SKEI in SPESS. Prijazno vabljeni, da se po dvoletnem premoru ponovno udeležite tradicionalnega prvomajskega srečanja.

Prijazen pozdrav!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content