Ta petek državno prvenstvo v robotiki

Prvo državno prvenstvo v robotiki bo potekalo v petek, 3. junija, v Rdeči dvorani v Velenju. Tema letošnjega prvenstva je Moj robot – moj prijatelj. Tekmovanje bo ob 8.30 odprl župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ob 15.30 pa sledi razglasitev zmagovalcev. Prijavljenih je 30 ekip. Obiskovalci bodo lahko ustvarjali na delavnicah z novimi tehnologijami in se preizkusili na simulatorjih. Vstop je prost, vabljeni!

Državno prvenstvo v robotiki je edino licenčno tekmovanje za WRO 2022 (World Robot Olympiad™ oz. Svetovna olimpijada robotov) v Sloveniji, v sklopu katerega se vsako leto za vsako starostno skupino določita novo področje in poslanstvo. Na dan tekmovanja pravilo presenečenja doda nalogam nov izziv. Z dodatnim izzivom se preizkušajo ustvarjalnost in spretnosti hitrega razmišljanja ekip. Zmagovalci se bodo pomerili na Svetovni robotski olimpijadi, ki bo od 17. do 19. novembra potekala v Dortmundu v Nemčiji.

World Robot Olympiad™ (Svetovna olimpijada robotov) se je začela leta 2004. V skladu s svojim poslanstvom želi združevati mlade z vsega sveta z razvojem njihove ustvarjalnosti, spretnosti oblikovanja in reševanja problemov, prek izzivov ter izobraževalnih tekmovanj in dejavnosti v izdelavi robotov.

WRO® je bila ustanovljena za seznanjanje mladih po vsem svetu z robotiko. Z boljšim poznavanjem robotike želimo pritegniti zanimanje mladih na STEM oziroma »Znanost, Tehnologijo, Inženirstvo in Matematiko« (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ter navdihniti bodoče inovatorje. WRO je globalno tekmovanje, posvečeno znanosti, tehnologiji in izobraževanju, z izzivov polnimi in izobraževalnimi tekmovanji v robotiki. Z ustvarjalnim, iznajdljivim in metodičnim pristopom k reševanju problemov razvijajo potrebne spretnosti, s katerimi se bodo lahko znašli v katerikoli situaciji. Turnirji WRO se organizirajo v več kot 70 državah, tekmovanju pa se vsako sezono pridružijo nove.

Tekmovanje pripravlja ekipa Vzorčnega mesta v soorganizaciji Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje in ob podpori Mestne občine Velenje.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content