Svetniki potrdili nakup kampa za nadaljnji razvoj turizma

Kot smo že obveščali, je Mestna občina Velenje uveljavila predkupno pravico za nepremičnine, ki v naravi predstavljajo zemljišče za kampiranje (Kamp Jezero), saj ima ta prostor za nadaljnji razvoj turistične ponudbe južne obale Velenjskega jezera strateško razvojno vrednost. Ker je nedelovanje kampa zadnja leta zaviralo turistični razvoj ob Velenjski plaži, je občina sprejela odločitev o nakupu zemljišča za lažje upravljanje in nadzor. Analizi dokumentov identifikacije investicijskega projekta in investicijskega programa, ki sta v fazi priprave, pa bosta razkrili nadaljnji model upravljanja kampa. Svetnice in svetniki so na današnji 20. seji Sveta Mestne občine Velenje predlog sprejeli.

Premogovnik Velenje nas je konec avgusta z vlogo za izdajo potrdila o predkupni pravici za nepremičnine, ki v naravi predstavljajo zemljišče za kampiranje (Kamp Jezero) obvestil, da prodaja nepremičnine, in sicer za skupno vrednost 650.480 evrov. Mestna občina Velenje si je z uveljavljanjem predkupne pravice zagotovila vpliv na to območje in nadaljnji turistični razvoj.

V Mestni občini Velenje načrtujemo, da bomo po sklenitvi posla kamp oddali v upravljanje najboljšemu ponudniku na osnovi različnih kriterijev. Možni načini oz. modeli ravnanja s kampom Jezero so oddaja v najem, javno-zasebno partnerstvo ali ustanovitev stavbne pravice. V teku sta že izdelavi dokumentov identifikacije investicijskega projekta (DIIP) in investicijskega programa (IP), ki bosta utemeljila nadaljnji najustreznejši model ravnanja s kampom.

Mestna občina Velenje namerava v prihodnje, v skladu z razvojnimi načrti in novo strategijo trženja turizma, ki je trenutno v fazi priprave, razvijati Velenjsko plažo proti zahodu, v načrtu pa je tudi prestavitev čolnarne. Glede odločitve o nakupu kampa je bilo izvedenih kar nekaj internih razprav. Razlog, da se za nakup nismo odločili že lani, ko se je Premogovnik Velenje prvič odločil za prodajo, je bil v jasnih zagotovilih, da imajo zanesljive dogovore s potencialnim kupcem. Kasneje se je izkazalo, da temu ni tako in je sledilo večmesečno zaprtje kampa.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content