Stantetovo ulico in Kardeljev trg lahko obnovimo le s soglasjem lastnikov

Stantetova ulica 1–19 in Kardeljev trg 4–9 sta že nekaj časa potrebne obnove, tako pohodnih površin kot tudi podzemnih garaž. Za izvedbo projekta (ocenjena vrednost znaša 8 milijonov evrov) nameravamo kandidirati za sredstva mehanizma Celostne teritorialne naložbe. Zaključek izvedbe predvidevamo v letu 2027. Za investicijo potrebujemo soglasje vsaj treh četrtin etažnih lastnikov ter služnostno in stavbno pravico, ki ju morajo podeliti vsi etažni lastniki, saj sta potrebni za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Skupaj z evropskimi sredstvi bo investicijo v celoti financirala in izvedla Mestna občina Velenje, etažni lastniki ne bodo nosili nobenih finančnih posledic. Naša želja je, da k prenovi pristopimo celostno in poskušamo zagotoviti dodatno varnost stanovalcev, dvigniti uporabno vrednost območja in z novimi vsebinami dvigniti kakovost življenja v soseski.

Zaradi varnosti in lažjega vzdrževanja bi zaprli večje odprtine v pohodni strehi podzemnih garaž na Stantetovi ulici 1–19 in Kardeljevem trgu 4–9 ter namesto njih izvedli novi armirani betonski plošči, ki bi omogočali tudi nujno potrebno intervencijsko pot za gasilce. S tem bi zgornji ploščadi, ki bi bili po novem zaprti, preuredili v t. i. urbani park z zeleno streho, kar bo prispevalo k energijski varčnosti objektov. Ozelenjena streha bo tudi prostor za sprostitev, tu bodo otroško igrišče, zelenjavni vrtiček in druge urbane vsebine.

V podzemnih garažah bomo zaradi zahtev požarne varnosti odstranili vsa notranja kovinska vrata med betonskimi stenami. Uredili bomo prezračevanje skozi nove odprtine v strehi garaže ter dovozna sekcijska in dostopna vrata. V podzemnih garažah bomo izvedli sistem senzorjev za detekcijo požara in postavili varnostne kamere za preprečevanje vandalizma.

Sanacijo bomo izvajali v fazah, kar pomeni, da bo del parkirnih mest v sanaciji, preostala pa bodo ostala v uporabi. V času investicije bodo zagotovljena nadomestna parkirišča, in sicer na parkirnih mestih pri pošti, v parkirnih hišah Avtobusna postaja in Mercator center – spodnji del. Po končani investiciji bomo ohranili obstoječ sistem oddaje parkirnih mest v najem, zagotavljali pa bomo tako požarno varnost kot varnost vozil pred vandalizmom.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content