Sprejem velenjskih udeležencev Mednarodnih iger šolarjev v Mehiki

V sredo, 10. julija, ob 12. uri bomo v sejni dvorani Mestne občine Velenje sprejeli športnice in športnike, ki so se uvrstili na 56. poletne mednarodne igre šolarjev. Kar 18 velenjskih športnikov se bo pomerilo v atletiki in plavanju. Namen iger, ki bodo potekale od 15. do 20. julija v mestu Leon v Mehiki, je povezovanje mladih športnikov z vsega sveta in s tem širiti idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu.  

Velenjsko ekipo mladih športnic in športnikov sestavljajo: atleti in atletinje Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Staš Korenič Jamnikar, Gaja Gradišnik, Neja Jančič, Neža Rupreht, Oriana Lovrec, Samaja Djedović, Sara Acman in Tia Zupan Rehar skupaj s trenerko Natalijo Bah, plavalci in plavalke: Edin Ajšić, Grega Navodnik, Noa Fricelj, Omar Mustafić, Lana Lamešić, Lara Garcia Petras, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom. Na pot se bodo odpravili v soboto, 13. julija, pozno zvečer z avtobusnim prevozom do letališča v Benetkah, od koder potujejo preko Madrida do Mehike, kjer jih bodo organizatorji z avtobusom odpeljali do Leona. Domov se vračajo v nedeljo 21. julija.

S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.500 mladimi športniki v starosti 12–15 let iz več kot 600 mest in 100 držav sveta. Ekipa, ki jo vodita strokovna sodelavca Športne zveze Velenje Katka Geršak in Nik Lemež, šteje 18 športnikov in 2 trenerja.

Mednarodne igre šolarjev so simbol enotnosti, prijateljstva in mladostnega športnega duha. Igre, ki jih je leta 1968 v Sloveniji ustanovil Metod Klemenc, so se razcvetele v globalni fenomen, ki povezuje kulture in spodbuja razumevanje med otroki. Velenje je mednarodne igre šolarjev organiziralo leta 1999.

Mestna občina Velenje, ki spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 25 tisoč evrov.

Na sprejem prijazno vabljeni tudi predstavniki medijev in starši mladih športnikov.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content